Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 12. 2007,
12.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 12. 2007, 12.12

8 let

Francozinja prvič v tej sezoni, Gregorinova 16.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
S šprintersko tekmo v Hochfilznu so opravile tudi biatlonke. Prvo letošnjo zmago v svetovnem pokalu je osvojila Francozinja Sandrine Bailly.

Žensko tekmo je 28-letna Baillyjeva dobila predvsem po zaslugi izvrstnega streljanja, saj je podrla vseh 10 tarč, dober tek pa je prinesel prvo letošnjo zmago in 17. v karieri. Na stopničkah so bile na 7,5 kilometra dolgi preizkušnji le tekmovalke, ki so zadela vse tarče. Rusinja Jekaterina Jurjeva je zaostala dobrih 18 sekund, olimpijska prvakinja Nemka Kati Wilhelm pa 33.

Nastopile so tudi vse štiri Slovenke. Kljub dvema kazenskima krogoma je bila najboljša Teja Gregorin, ki je za zmagovalko zaostala 1:18 minute; mesto za njo je končala tudi vodilna v svetovnem pokalu Nemka Martina Glagow. Andreja Mali je bila kljub stoodstotnemu strelskemu izkupičku le 33, saj je bila od zmagovalke v smučini počasnejša za 1:48 minute. Dijana Ravnikar je osvojila 42. mesto, a je morala kar trikrat v kazenski krog, Tadeja Brankovič Gregorin pa se s 76. mestom ni uvrstila na sobotno zasledovanje. Pri Brankovičevi ne gre prezreti, da je bila vsaj v prvem krogu hitra v smučini, a je dosegla najslabši strelski izid med vsemi nastopajočimi.

"Dekleta držijo raven iz Kontiolahtija in imajo dokaj dobra izhodišča za zasledovalno tekmo. Gregorinova je le za strel zgrešila novo uvrstitev med najboljših deset, zmagovalka dveh letošnjih tekem Glagowova pa je bila z enakim strelskim izkupičkom uvrščena za njo. Žal se nam delo z Brankovič-Likozarjevo ne premakne naprej. Če bi ji uspel vsaj en nastop, bi se zgodba lahko bistveno spremenila. Sicer je pozitivno naravnana in tudi na treningih uspe dobro ustreliti, na tekmah pa nikakor ne more iz krize. Kot kaže, bo potrebno potencialne moteče dejavnike dokončno odpraviti. Kot sem že dejal, je lahko veliko teh dejavnikom tudi v glavi," je po tekmi povedal ženski trener Tomaš Kos.


Ne spreglejte