Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 12. 2007,
11.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 4. 12. 2007, 11.15

8 let

Flander: Komaj čakamo tekme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska deskarja deskarja Rok Flander in Rok Marguč sta končala priprave V Rusiji. Kot zatrjujeta, sta imela odlične razmere za delo, tako da sta formo spravila na višjo raven.

Flander in Marguč sta dokazala z zmagama na tekmah evropskega pokala, zato nestrpno čakata na naslednje tekme svetovnega pokala, prva bo na sporedu 8. decembra v italijanskem Limone Piemontu.

"V Rusiji naju je spremljal nekdanji reprezentančni trener Tomaž Bernik, kar nama je veliko pomenilo. Poleg tega nama je pri treningu pomagal tudi češki tekmovalec v krosu Radoslav Zidek, dobitnik srebrne medalje z olimpijskih iger v Torinu. Imeli smo fenomenalne pogoje za delo. Na smučišču imajo izključno umetni sneg, smučarski center pa je opremljen z najmodernejšo tehnologijo zasneževanja in priprave prog. Temperature tukaj se konstantno gibljejo med -5 in -15 stopinj Celzija, vreme v tem obdobju pa je konstantno suho in večinoma jasno. Včasih ponoči zapade kakšen centimeter snega. Skratka dobili smo točno to, po kar smo prišli," je odlično razpoložen Flander, ki si je lahko ogledal tudi vilo ruskega predsednika Vladimirja Putina: "Predsednika nisem srečal, a rekli so mi, da v Abzakovo prihaja smučat vsaj trikrat na leto."

Svetovni prvak in zmagovalec prvega letošnjega paralelnega veleslaloma je prepričan, da je formo iz Soeldna še izpilil in bo na naslednjih tekmah spet eden glavnih favoritov za najvišja mesta. Potrdilo o odlični pripravljenosti je dobil na eni izmed dveh tekem evropskega pokala: "Zaradi intenzivnosti treningov sem se odločil, da nastopim le v paralelnem slalomu, ki sem ga z lahkoto zmagal. Mojo odsotnost pa je v paralelnem veleslalomu odlično nadomestil Marguč, ki je bil prav tako najboljši. V domovino se vračamo z izjemnimi občutki in komaj čakamo na naslednje tekme."

Ne spreglejte