Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 3. 2016,
12.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Filip Flisar smučarski kros

Sreda, 23. 3. 2016, 12.23

6 let, 6 mesecev

Filip Flisar v svojem slogu: Očitno imajo moje oboževalke slab okus

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Filip Flisar sprejem športnikov | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Za veliko priljubljenost tekmovalca v smučarskem krosu Filipa Flisarja še zdaleč ne skrbijo le brki. Zelo dejavno to vlogo opravljata tudi njegovi preprostost in odprtost.

S svojo pojavo vselej skrbi za vedrino, humor ohranja tudi tedaj, ko mu ne gre vse po načrtih. Brki še zdaleč niso edini zaščitni znak Filipa Flisarja, priljubljen je tudi zaradi svoje dostopnosti. 

Ko so na razne konce po sprejemu odbrzeli že praktično vsi zimski športniki, tudi tisti najbolj oblegani, je on še vedno neutrudno delil podpise in predvsem v roke jemal nove in nove telefone za avtoportrete skupaj z njihovimi lastniki. Oprostite, predvsem lastnicami. Za pogovor z njim je bilo potrebnega kar nekaj potrpljenja. "Veliko oboževalk? Ne vem, kaj je to … Očitno imajo slab okus," se je v svojem slogu zakrohotal Mariborčan.

Oboževalec adrenalina

Lastnost, ki ga zaznamuje, je predvsem energičnost. Znan je po tem, da na primer tudi v stanovanju ali okrog hiše nikakor nima dveh levih rok. "Fizični napor me ne utrudi, ampak si ob njem pravzaprav spočijem glavo. Takšen človek sem – domač. Rad sem zunaj, na vrtu ali v gozdu," pravi oboževalec (tudi drugih) adrenalinskih športov. Blizu sta mu predvsem rolka in kolo BMX. Temu se je posvečal že v preteklosti, v prihodnje pa bi se rad še bolj in čim bolj: "Tisti, ki me pozna, ve, da zame izzivov ne bo zmanjkalo."

Prikaz zmagovitega krika. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Prikaz zmagovitega krika. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Niso PR-brki

Osvajalec prvega, drugega in tretjega mesta v lanski sezoni svetovnega pokala z očmi zavije, vsaj malo, ob pomanjkanju novinarske ustvarjalnosti pri vprašanjih tipa, kakšni so občutki po zmagi. Kar pa zadeva njegove brke, ki so se zdaj razširili tudi v brado, pravi, da niso zrasli iz PR-razlogov.

"Na začetku so brki vsekakor pripomogli k prepoznavnosti. Da človek, dokler si me ne zapomni, vidi vsaj nekaj. Nisem si jih pustil s kakršnimkoli namenom. Imam jih, ker se mi zdijo kul," pravi Flisar, ki nima pojma, kje bo preživel dopust. Zato pa ve, da bo ena prvih stvari odhod na spokojno pivo.

Ne spreglejte