Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2012,
19.55

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jakov Fak Jakov Fak

Petek, 14. 12. 2012, 19.55

8 let, 1 mesec

Fak bo bežal, Svendsen in Fourcade bosta lovila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jakov Fak, zmagovalec četrtkovega šprinta, bo na sobotni zasledovalni tekmi štartal prvi. Le osem desetink sekunde za njim se bo na progo pognal Norvežan Emil Hegle Svendsen.

"To bo pravi užitek, ker bo neposreden kontakt s tekmeci. Veliki troboj z veseljem pričakujem, dolgo sem bil oddaljen od tega in zdaj, ko imam priložnost, se seveda veselim," dan pred tekmo pravi slovenski reprezentant, ki je prvo zmago v svetovnem pokalu vknjižil prav na zasledovanju v Hochfilnzu, na katerem je štartal kot tretji. "Ta tekma bo še bolj zahtevna, zaradi drugačnega izida šprinta," pravi 25-letni as iz Mrkoplja, prepričan, da je vloga prvega favorita kar obremenjujoča: "Upam, da se bom v tej vlogi dobro znašel in izvlekel maksimum, razlike so zelo majhne. Glede na to, kako poteka zasledovalna tekma, mislim, da me bo Martin (Fourcade op. p.) hitro ujel, Emil pa sploh, saj je med nama le sekunda, kar ni praktično nič. No tudi Martin bo skoraj gotovo priključil, morda še kdo. Mislim, da bo jutri zelo zanimiva tekma, če ne bi tekmoval, bi se jo splačalo pogledati."

V četrtek je Fak do zmage prišel v povsem drugačnih vremenskih razmerah, kot bodo v soboto vladale na pokljuški planoti, a že danes si je ogledal tekmo deklet in se na treningu tudi malce privadil na sneg. "Lepo je bilo danes. Tisti, ki nismo tekmovali, smo lahko uživali v snežinkah," je razlagal, o morebitnih težavah, ki jih prinaša novozapadli sneg pa ni želel ugibati, za to bo čas jutri tik pred tekmo: "Napovedi za jutri še nisem videl, tudi s serviserji se še nisem pogovoril, a vreme bo takšno kot bo, jaz ga ne morem spreminjati, zato se s tem sploh ne obremenjujem. Če hočeš biti vrhunski športnik ti morajo ustrezati vsakršni pogoji. Na to preprosto ne morem vplivati, zato je popolnoma vseeno."

Na sobotni zasledovalni tekmi bosta poleg Faka nastopila še dva Slovenca, Klemen Bauer bo poskušal izboljšati 22. mesto s šprinta, Peter Dokl pa 57. Tekma se bo začela ob 12.45.

Ne spreglejte