Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 7. 2019,
14.10

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

1

Natisni članek

Ema Klinec Ema Klinec poškodba

Sobota, 20. 7. 2019, 14.10

4 leta, 9 mesecev

po večmesečni rehabilitaciji opravila prve skoke

Ema Klinec se je po težki poškodbi vrnila na skakalnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

1

Ema Klinec | Ema Klinec se je pred božičem težje poškodovala. Po več kot poleta se je danes vrnila na skakalnico v Planico. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Ema Klinec se je pred božičem težje poškodovala. Po več kot poleta se je danes vrnila na skakalnico v Planico.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec je sedem mesecev po nesrečnem decembrskem skoku v Planici, po katerem si je težje poškodovala koleno in se odpravila na rehabilitacijo, danes opravila prve skoke. "Zdaj sem tukaj in pripravljena," je na poseben dan zapisala na družbenem omrežju in se zahvalila vsem, ki so ji na poti okrevanja stali ob strani.

Ema Klinec
Sportal Konec sezone za Emo Klinec #video

Tik pred božičem, natančneje 23. decembra lani, se je skok Eme Klinec na tekmi državnega prvenstva v Planici končal s težjo poškodbo kolena. Enaindvajsetletnico so po padcu iz izteka odnesli na nosilih, pozneje pa potrdili uvodne črne napovedi in predčasen konec olimpijske sezone.

Po podrobnih zdravniških pregledih so potrdili kompletno poškodbo sprednje križne vezi in manjšo kostno-hrustančno udarnino notranjega dela kolena. Potrebna je bila operativna rekonstrukcija vezi, ki jo je prestala v začetku novega leta.

"Brez vseh vas in še koga, ki ga morda nisem poimensko omenila, bi bila danes moja zgodba povsem drugačnega, tako pa sem ponovno tam, kjer se počutim kot celota," je ob vrnitvi na skakalnice zapisala v zadnjem času najboljša slovenska skakalka. | Foto: Žiga Zupan/Sportida "Brez vseh vas in še koga, ki ga morda nisem poimensko omenila, bi bila danes moja zgodba povsem drugačnega, tako pa sem ponovno tam, kjer se počutim kot celota," je ob vrnitvi na skakalnice zapisala v zadnjem času najboljša slovenska skakalka. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Prvi skoki po več kot pol leta

Zdaj so za Gorenjko prišli lepši časi. Po večmesečni rehabilitaciji se je danes vrnila na skakalnico v Planici in opravila prve skoke po poškodbi.

"Ko sem se naslednji dan po poškodbi odločila, da bom prve skoke opravila približno avgusta, se mi je to zdelo še daleč ... Zdaj sem tukaj in pripravljena. Predvsem bi se rada zahvalila trenerju Zoranu, ki mi je stal ob strani od prve do zadnje ure vrnitve. Hvala ortopedu dr. Mateju Drobniču, fizioterapevtu Urbanu Komacu, kineziologu Anžetu Zupanu, psihologinji Mariji Molan, ekipi Term Čatež, fakulteti za šport in domačemu klubu SSK Žiri. Velika hvala družini in prijateljem za podporo. Brez vseh vas in še koga, ki ga morda nisem poimensko omenila, bi bila danes moja zgodba povsem drugačnega, tako pa sem ponovno tam, kjer se počutim kot celota. Za konec pa hvala ekipi, ki so me danes počakali in naredili prve tri skoke še dodatno posebne," je ob tem zapisala na družbenem omrežju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ko sem se naslednji dan po poškodbi odločila, da bom prve skoke naredila nekje okrog avgusta, se mi je to zdelo še daleč...sedaj sem tukaj in pripravljena.💪🤓 V prvi vrsti bi se rada zahvalila trenerju Zoranu, ki mi je stal ob strani od prve do zadnje ure povratka. Hvala ortopedu dr. Mateju Drobniču, fizioterapevtu Urbanu Komacu, kineziologu Anžetu Zupanu, psihologinji Mariji Molan, ekipi Terme Čatež, Fakulteti za šport in domačemu klubu SSK Žiri. Velika hvala družini in prijateljem za podporo. Brez vseh vas in še koga, ki ga morda nisem poimensko omenila, bi bila danes moja zgodba povsem drugačnga, tako pa sem ponovno tam, kjer se počutim kot celoto. Za konec pa hvala ekipi, ki so me danes počakali in naredili prve 3 skoke še dodatno posebne.🍀 . #skijumping #goals #firstjumps

A post shared by Ema Klinec🇸🇮 (@klinecema) on

Slovenski ženski skakalni tabor se je te dni sicer pripravljal na osiromašen spored poletne velike nagrade, ki se bo za dekleta začela prihodnji konec tedna v Hinterzartnu (v sklopu tekmovanja bodo imele le tri posamične tekme in eno mešano ekipno). Moška karavana poletno veliko nagrado začenja danes z ekipno tekmo v Wisli.

Preberite še:

Anders Fannemel
Sportal Slabe novice za Norvežane, nekdanji svetovni rekorder že končal sezono
Bjoern Einar Romoeren
Sportal Bjoern Einar Romoeren se bojuje z zahrbtno boleznijo #video

 

Ne spreglejte