Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
17. 2. 2017,
13.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Lahti 2017 Stefan Kraft koleno poškodba Gregor Schlierenzauer

Petek, 17. 2. 2017, 13.20

6 let, 7 mesecev

Ekspresna vrnitev Schlierenzauerja?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Gregor Schlierenzauer | Foto Sportida

Foto: Sportida

Nordijsko svetovno prvenstvo se bo začelo 22. februarja v Lahtiju, v avstrijski skakalni reprezentanci pa bo tudi Gregor Schlierenzauer, ki je pred kratkim na letalnici v Oberstdorfu grdo padel. Trenutno je še v čakalnici. Osrednji adut naših severnih sosedov je Stefan Kraft, ki je v izvrstni formi. Avstrijcev bo na Finskem toliko kot Slovencev.

"Počakati moramo na to, kako se bo Gregor počutil, zato bomo v Lahti odpeljali šest skakalcev," je dejal glavni trener Heinz Kuttin in nadaljeval: "Gregor trdo dela vsak dan. Mišica mora biti prava, da bo spet lahko skakal."

Gregor Schlierenzauer je v začetku februarja na letalnici v Oberstdorfu ob doskoku padel in nemudoma so ga odpeljali v bližnjo bolnišnico. K sreči niso ugotovili hujše poškodbe kolena, čeprav se je ob padcu držal zanj.

Ravno to koleno so mu lani operirali in zaradi rehabilitacije je moral več mesecev postopno vaditi, da je spet prišel pripravljen na skakalnico.

Kraft osrednji adut, Avstrijcev toliko kot Slovencev

Stefan Kraft je osrednji avstrijski adut za medalje na nordijskem svetovnem prvenstvu v Lahtiju na Finskem. | Foto: Sportida Stefan Kraft je osrednji avstrijski adut za medalje na nordijskem svetovnem prvenstvu v Lahtiju na Finskem. Foto: Sportida Avstrijci imajo v svojih vrstah tudi favorita za medalje na svetovnem prvenstvu v Lahtiju. Stefan Kraft je namreč v izvrstni formi. V skupnem seštevku svetovnega pokala je le še 60 točk oddaljen od vodilnega Kamila Stocha, pa čeprav je še pred kratkim kazalo, da bo Poljaka težko doseči.

"Raje odhajam na prvenstvo kot osrednji favorit, kot da bi odšel v Lahti s slabo formo. Prvenstva se že veselim, vendar so močni tudi drugi. Zanimivo bo. Od deset do 15 skakalcev se bo potegovalo za medalje," je dejal Avstrijec.

Ob Kraftu in Schlierenzauerju bodo na Finsko odpotovali še Michael Hayböck, Manuel Fettner, Andreas Kofler in Markus Schiffner.

Tudi slovenski trener Goran Janus bo na prvenstvo odpeljal šesterico skakalcev. Slovenske barve bodo branili Domen Prevc, Peter Prevc, Jurij Tepeš, ki se bo priključil šele na veliki skakalnici, Jernej Damjan, Anže Lanišek in Cene Prevc.

Ne spreglejte