Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
24. 3. 2017,
13.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Stefan Kraft Planica Planica

Petek, 24. 3. 2017, 13.11

6 let, 6 mesecev

Stefan Kraft

Kako igra Stefan Kraft nogomet na ulicah Kranjske Gore? #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Stefan Kraft | Foto Sportida

Foto: Sportida

Danes je pomemben dan v karieri Stefana Krafta. Pogosto nasmejani Avstrijec si lahko že danes zagotovi skupno zmago v svetovnem pokalu. Pred tekmo v smučarskih poletih v Planici se je sproščal v krogu reprezentančnih kolegov in na parkirišču pred hotelom v Kranjski Gori igral nogomet.

Avstrijski športni zvezdnik Stefan Kraft, ki se je letos vpisal v zgodovino s sanjsko bero na svetovnem prvenstvu v Lahtiju, saj je zmagal na obeh posamičnih tekmah, se lahko v Planici vpiše med nesmrtne. Dve tekmi pred koncem tekmovalne sezone (2016/17) je v najboljšem položaju za osvojitev naslova.

Nasmiha se mu veliki kristalni globus. Edini tekmec, ki mu še lahko prekriža načrte, Poljak Kamil Stoch, zaostaja 31 točk. Danes je pred Kraftom tako eden najpomembnejših izzivov v karieri.

Med pripravami na tekmo se je z reprezentančnimi kolegi odpravil na parkirišče pred hotel. Označili so igralna polja, postavili mrežo in se pomerili v igri, v kateri so se nogometne veščine srečevale s teniškimi pravili. Kraft se je z veseljem posvetil igri. Z žogo je zelo spreten.

Njegovo srce bije za Bayern

Za naslov najboljšega v svetovnem pokalu se poteguje s Poljakom Kamilom Stochom. | Foto: Twitter - Voranc Za naslov najboljšega v svetovnem pokalu se poteguje s Poljakom Kamilom Stochom. Foto: Twitter - Voranc V mladosti je nekaj časa treniral tudi nogomet. V lokalnem klubu Schwarzach, ki prihaja iz njegovega rojstnega mesta Schwarzach im Pongau, se je naučil osnovnih nogometnih korakov. Želel je postati napadalec, nato pa ga je strast do smučarskih skokov prepričala, da se je resneje posvetil drugemu športu.

Ljubezen do nogometa je ohranil do danes. Njegovo srce bije za avstrijsko nogometno reprezentanco in nemški klub Bayern, kjer igra najboljši Avstrijec David Alaba. V avstrijskem taboru občasno poteka šaljivo zbadanje med vodilnim smučarskim skakalcem in njegovim rojakom Michaelom Hayböckom, ki je goreč navijač Barcelone.

Pripravljalni nogometni dvoboj so spremljali radovedni ljubitelji smučarskih skokov, ki jih danes ne manjka po ulicah Kranjske Gore.

Tako sta Stefan Kraft in Michael Hayböck, oboževalca Bayerna in Barcelona, pozirala v Planici leta 2016. | Foto: Vid Ponikvar Tako sta Stefan Kraft in Michael Hayböck, oboževalca Bayerna in Barcelona, pozirala v Planici leta 2016. Foto: Vid Ponikvar

Nekateri sploh niso vedeli, da je med nogometaši tudi Kraft, saj ga niso prepoznali brez skakalne opreme, kape oziroma čelade. Mladi Avstrijec se je zabaval. Razkošno znanje je pokazal tudi v igri z glavo. Bo kos izzivu tudi na današnji tekmi v dolini pod Poncami, ki se bo v idiličnem vremenu začela ob 15. uri?

Ne spreglejte