Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
11. 2. 2017,
0.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Kranjska Gora Drago Grubelnik

Sobota, 11. 2. 2017, 0.59

6 let, 7 mesecev

Drugič v spomin na Draga Grubelnika

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Več kot 150 smučarjev se je s posebnim veleslalomom v Kranjski Gori že drugo leto zapored spomnilo tragično preminulega Draga Grubelnika.

Nekdanji slovenski alpski smučar Rene Mlekuž je držal svojo obljubo. Veleslalom v Kranjski Gori v spomin na Draga Grubelnika, ki je 17. 11. 2015 umrl v prometni nesreči nad Söldnom, je pridobil tradicionalno priponko. Drugega Grubinega memoriala se je udeležilo več kot 150 smučarjev, med katerimi so bila tudi številna znana tekmovalna imena (Alenka Dovžan, Ožbi Ošlak, Mitja Valenčič, Mitja Dragšič …).

Prireditev pod kranjskogorskimi žarometi je imela vnovič dobrodelen značaj. Tokat je bil izkupiček od štartnim namenjen za mladega športnika Tima, ki je zbolel za rakom.

Tako kot že pred letom, ko je bila sicer udeležba še veliko številčnejša, je tekmo znova odprl Dragov sin Maks, ki se je po progi spustil v Mlekuževi družbi. V boju z urami pa je bil najbolj spreten Tomaž Hren, ki je slavil zmago pred Matejem Pogačnikom in Tadejem Prebilom.    

Preberite še: Izpoved Bolgara, ki je z Dragom Grubelnikom zgrmel v brezno

Drago Grubelnik (15. 1. 1976 – 17. 11. 2015)  | Foto:

Bil je smučarski sopotnik Koširja, Mlekuža, Kunca … Z omenjeno druščino se je leta 2001 v Schladmingu podpisal tudi pod zgodovinski dosežek. Tedaj se je v finale zavihtelo kar osem slovenskih slalomistov. Drago je sicer svoje prve točke osvojil leta 1997, vsega nekaj mesecev po debitantskem nastopu v svetovnem pokalu, ki ga je zabeležil v Söldnu, kjer se je slabi dve desetletji pozneje nato tudi tragično končala njegova življenjska pot. Svojo najuspešnejšo sezono, 2001/2002, je kot štirinajsti slalomist zaključil med prvokategorniki. Najboljši posamični rezultat pa je vknjižil 16. 1. 2000, ko je slalom v slovitem Wengnu končal na tretjem mestu. Skupno je zbral enajst uvrstitev med deseterico svetovnega pokala, nastopil pa je tudi na treh olimpijskih igrah in dveh svetovnih prvenstvih. Kariero je zaključil leta 2008, v zadnjih letih pa je deloval kot trener v bolgarski smučarski reprezentanci.
Ne spreglejte