Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
26. 3. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

1

Natisni članek

Letalnica bratov Gorišek Planica Planica Jurij Tepeš Domen Prevc

Nedelja, 26. 3. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Domen Prevc vzdušje v Planici že čuti

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

1

Domen Prevc | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Na zadnji tekmi te sezone bomo na delu videli peterico slovenskih orlov. Ekipna tekma se jim ni izšla po željah in danes bi radi naredili korak naprej. Najmlajši Domen Prevc je iskreno povedal, da je bil ljubosumen, ker so drugi dosegali rekorde.

Anže Lanišek, Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Peter Prevc in Domen Prevc bodo branili barve na današnji zadnji tekmi te zime, začela se bo ob 10. uri. Na njej bo nastopilo le 30 najboljših mož v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Lanišek je sicer 34., vendar nekaj skakalcev, ki so uvrščeni pred njim, v Planici ni.

Zato pa ne bo skakal Anže Semenič, ki se je v Planici sicer dobro znašel in bil na petkovi posamični tekmi 21. Na sobotni moštveni preizkušnji, kjer je bil skupaj z Domnom, Jurijem in Petrom peti, je pokazal dva obraza: "Prvi polet je bilo zelo dober. Pri drugem se mi je prikradla neumna napaka. Noga mi je ušla na mizi, da v zraku nisem mogel nič popravljati. Nato sem padel kot skala. Poskusni skok sem izpustil zato, ker sem prvega vedno naredil dobro, drugega pa slabše. Mislim, da se je kar dobro izšlo."

"Kaj naj rečem? V slogu sezone"

Jurij Tepeš je v soboto pričakoval več, kot je dosegel. | Foto: Vid Ponikvar Jurij Tepeš je v soboto pričakoval več, kot je dosegel. Foto: Vid Ponikvar Zadovoljen ni mogel biti Tepeš. Sicer je imel tudi smolo z vetrom, saj mu je od vseh skakalcev najmanj pomagal. A to ni bil glavni razlog za poleta, ki mu nista prinesla zadoščenja (221,5 in 215,5 metra). "Kaj naj rečem? V slogu sezone. Ni šlo. Ni nam steklo," je bil redkobeseden.

Več je od nastopov pričakoval tudi najmlajši v naši vrsti Domen Prevc, a sta bili daljavi 221,5 in 223,5 metra zadovoljivi: "Skoki so bili povprečni, a sem v primerjavi z včeraj napredoval. Žal so bili drugi boljši. Vzdušje v Planici že čutim. Prišlo je veliko ljudi, medtem ko letalnico še malce tipam. Poleti so iz dneva v dan daljši. Treba je počakati na odlične razmere, potem bomo videli, kam bo šlo. Šel bom tako, kot bo narekovalo telo."

"Po pravici povedano sem ljubosumen"

Domen o sobotnih rekordnih znamkah: "Po pravici povedano sem ljubosumen. Ne bom si zatiskal oči. S pravo formo moraš priti na letalnico in skakati stabilno, nato pa lahko pridejo rekordi." | Foto: Grega Valančič/Sportida Domen o sobotnih rekordnih znamkah: "Po pravici povedano sem ljubosumen. Ne bom si zatiskal oči. S pravo formo moraš priti na letalnico in skakati stabilno, nato pa lahko pridejo rekordi." Foto: Grega Valančič/Sportida V soboto so imeli največ ekipnega zadoščenja Norvežani, ki so slavili zmago pred Nemci in Poljaki, ob nastopih pa se je največ adrenalina sprostilo pri trojici.

Robert Johansson je kot prvi v poskusni seriji popravil prejšnji rekord Letalnice bratov Gorišek, ki je bil z 248,5 metra v lasti Petra Prevca. Norvežan je pristal pri 250 metrih. Na tekmi sta nato znamki popravila še Stefan Kraft (251) in Kamil Stoch (251,5) – zadnji je podrsal po tleh, a sodniki tega niso videli in rekordna znamka je obveljala.

S strani je njihove dosežke spremljal tudi Domen: "Po pravici povedano sem bil ljubosumen. Ne bom si zatiskal oči. S pravo formo moraš priti na letalnico in skakati stabilno, nato pa lahko pridejo rekordi."

Nedeljska posamična tekma se bo začela ob 10. uri, poskusna serija eno uro prej. Ne pozabite, da se je ponoči ura prestavila.

Ne spreglejte