Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
19. 1. 2017,
11.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Janne Ahonen Peter Prevc Peter Prevc Kamil Stoch Daniel Andre Tande Domen Prevc

Četrtek, 19. 1. 2017, 11.18

6 let, 6 mesecev

Domen Prevc ima motivacije več kot dovolj

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Foto: Sportida

Zakopane bodo ta konec tedna prinesle le eno posamično preizkušnjo, saj bo v soboto še ekipna tekma. V boju za veliki kristalni globus bo torej na voljo 100 točk, v boju za rumeno majico pa so trenutno Kamil Stoch, Daniel Andre Tande in naš Domen Prevc.

Sodeč po formi bi bilo presenečenje, če bi Poljak Kamil Stoch na domačih tleh v Zakopanah izgubil rumeno majico. Pred drugim Danielom Andrejem Tandejem ima 66, pred slovenskim orlom Domnom Prevcem pa 82 točk prednosti.

Vsi trije so na zadnji postojanki v Visli pokazali, da so trenutno najbolj vroči skakalci. V nedeljo so se zavihteli na zmagovalni oder, slavo pa je z dvema zmagama pobral Stoch.

 

"Vedno se dobro pripravim za vse. Vedno grem na polno."

Kam ga bo poneslo v Zakopanah? | Foto: Getty Images Kam ga bo poneslo v Zakopanah? Foto: Getty Images 17-letni slovenski skakalec se z bojem za rumeno majico ne obremenjuje, prav tako ga tesen boj s Poljakom in Norvežanom ne motivira dodatno: "Motivacijo bi vseskozi nekje lahko iskal, vendar je imam za skoke več kot dovolj. Vedno se dobro pripravim za vse. Vedno grem na polno." 

Domen se lahko pohvali, da je najdlje časa v tej sezoni nosil rumeno majico. Največji naskok je imel pred odhodom na novoletno turnejo, ko je Tande kot drugi za njim zaostajal 158, Stoch pa denimo 217 točk.

V nadaljevanju smo videli, kako se v skokih hitro vse obrne, zato lahko z nestrpnostjo pričakujemo naslednje tekme. "Poteka napet boj. Stoch je na Poljskem domačin, vse mu gre kot po maslu. Sicer pa je vse skupaj na zelo visoki ravni," prvi mož stroke v naši reprezentanci Goran Janus komentira dogajanje pri vrhu.

Vrnitev Petra Prevca in Janneja Ahonena

Ob Petru Prevcu se bo v svetovni pokal vrnil tudi Finec Janne Ahonen. | Foto: Reuters Ob Petru Prevcu se bo v svetovni pokal vrnil tudi Finec Janne Ahonen. Foto: Reuters Z rumeno majico se ne ukvarja niti Tande, kar nazorno kaže njegova zmotna trditev, koliko je v tej sezoni za Domnom že zaostajal: "Ne razmišljam o tem. Delam korak za korakom. Bilo je obdobje, ko je imel Domen 300 točk prednosti, zdaj pa je za mano. Moja naloga je, da dobro skačem."

Poljski ljubitelji skokov bodo imeli v Zakopanah kaj videti. Organizatorji na tekmi pričakujejo 23 tisoč privržencev tega športa, ki bodo lahko pozdravili tudi povratnika Petra Prevca in finskega skakalnega šampiona Janneja Ahonena. A njih zanima, ali se bo poljska vladavina v tej sezoni nadaljevala.

Spored v Zakopanah

Petek
18.00, kvalifikacije

Sobota
16.00, ekipna tekma

Nedelja
16.00, posamična tekma

Ne spreglejte