Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 9. 2017,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

1

Natisni članek

Klingenthal Hinzenbach Anže Lanišek Anže Lanišek smučarski skoki grand prix Dawid Kubacki

Četrtek, 28. 9. 2017, 20.00

6 let, 6 mesecev

Na zadnjih dveh postajah Grand Prixa tudi neporaženi Poljak

Dawid Kubacki: Skupna zmaga bi mi dala dodatno moč, a ni prednostna naloga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

1

Dawid Kubacki | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

"Zadnje čase sem trdo delal, tako da sem odlično pripravljen na naslednji tekmi. Boril se bom po najboljših močeh. Ali bo dovolj za skupno zmago, bo pokazal čas," pred zadnjima tekmama poletne velike nagrade, v kateri vodi Anže Lanišek, pravi tretji v skupnem seštevku Poljak Dawid Kubacki.

Poljski smučarski skakalec Dawid Kubacki to poletno sezono v Grand Prixu še ne pozna poraza. Zmagal je na vseh treh posamičnih tekmah, na katerih je skakal (Wisla, Hinterzarten in Courchevel) in dolgo časa vodil v skupnem seštevku.

A vse od sredine avgusta Poljaki na Grand Prix v Hakubo in Čajkovski niso pošiljali svoje najmočnejše zasedbe, tako da se je prednost Kubackega topila. In se stopila, ko je Anže Lanišek pred tedni v Čajkovskem vknjižil dvojno zmago in oblekel rumeno majico.

Varovanec Gorana Janusa je tako prevzel vodstvo v skupnem seštevku poletne velike nagrade, Kubacki pa je padel na tretje mesto. Dve tekmi pred koncem (Hinzenbach – 1. oktober, Klingenthal – 3. oktober) za Laniškom zaostaja 31 točk, za drugim Japoncem Junširom Kobajašijem pa 14.

Vodilni Anže Lanišek ima dve tekmi pred koncem pred neporaženim Poljakom 31 točk prednosti. | Foto: Sportida Vodilni Anže Lanišek ima dve tekmi pred koncem pred neporaženim Poljakom 31 točk prednosti. Foto: Sportida

Čas bo pokazal

"Ni popuščanja. Boril se bom za skupno zmago, čeprav se ne počutim zmagovito. Vsekakor bi bilo lepo zmagati, saj bi mi skupna zmaga dala dodatno moč za zimsko sezono. Zadnje tedne sem trdo delal in sem odlično pripravljen na tekmi. Ali bo dovolj za skupno zmago, bo pokazal čas," je za poljski Onet Sport dejal 27-letni aktualni svetovni ekipni prvak, ki se je zadnje čase raje posvečal tekmam kot treningom.

Te so pred zadnjima postajama velike nagrade opravili v Garmisch-Partenkirchnu, Kranju in Planici, iz dneva v dan pa se je napornost zmanjševala.


Preberite še:


Grand Prix ni prednostna naloga

"Najpomembnejše bodo olimpijske igre," pravi Kubacki, ki je v Sočiju zasedel 32. mesto. | Foto: Sportida "Najpomembnejše bodo olimpijske igre," pravi Kubacki, ki je v Sočiju zasedel 32. mesto. Foto: Sportida

Kubacki je v pogovoru dal vedeti, da ga bolj kot skupna zmaga v poletnem tekmovalnem obdobju zanima, kako bo skakal v zimski olimpijski sezoni, ki prinaša več vrhuncev, tudi svetovno prvenstvo v poletih.

"Če bi bila prednostna naloga skupna zmaga na Grand Prixu, potem ne bi izpustili Japonske in Rusije in zmaga bi bila v mojem žepu. Vsi treningi, vse vaje, vsi skoki, vse, kar smo delali od aprila, ni bilo priprava na Grand Prix, temveč na prihodnjo zimsko sezono. Za nas bodo najpomembnejše olimpijske igre. Seveda pa se moramo vseh tekmovanj lotiti razumno. Ne bomo od sebe dali 110 ali 90 odstotkov, temveč sto. To je naš recept za uspeh, ki je deloval tudi v lanski sezoni," je svoje misli pred nadaljevanjem poletne sezone strnil skakalec iz Szaflaryja, mesteca na jugu Poljske.

Prvi trije pred zadnjima tekmama Grand Prixa

1. Anže Lanišek 331 točk
2. Junširo Kobajaši 314
3. Dawid Kubacki 300

Sedmerica Slovencev

Skakalci bodo program v Hinzenbachu začeli v soboto, ko so predvideni uradni trening in kvalifikacije, tekma bo v nedeljo. V Avstrijo potuje sedem Slovencev, ob Lanišku tudi Anže Semenič (skupno 7.), Rok Justin (15.), Žiga Jelar (43.), Miran Zupančič (43.), Bor Pavlovčič (51.) in Peter Prevc (54.), ki se v tekmovalni ritem vrača po dveh mesecih.

Program v Hinzenbachu in Klingenthalu

Hinzenbach, sobota, 30. 9.
17:00 uradni trening
19:00 kvalifikacije

Hinzenbach, nedelja, 1. 10.
13:00 poskusna serija
14:00 tekma

Klingenthal, ponedeljek, 2. 10.
16:30 uradni trening
19:00 kvalifikacije

Klingenthal, torek, 3. 10.
14:15 poskusna serija
15:45 tekma

Ne spreglejte