Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 8. 2011,
10.13

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dario Cologna

Četrtek, 18. 8. 2011, 10.13

8 let, 1 mesec

Cologna si pomaga z višinskimi pripravami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zmagovalec svetovnega pokala v minuli sezoni svetovnega pokala v smučarskih tekih, Švicar Dario Cologna, pred prihodnjo sezono nekaj časa posveča tudi višinskim pripravam.

Cologna je v minuli sezoni drugič v karieri zmagal v svetovnem pokalu, ob tem pa je prav tako drugič v karieri osvojil novoletno turnejo Tour de Ski. Precej slabše mu je šlo na svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah v Oslu, kjer je ostal celo brez odličja. "Zadovoljen sem bil s sezono. Fenomenalno je bilo zmagati v svetovnem pokalu in osvojiti novoletno turnejo. Poleg tega sem napredoval v vseh ozirih, predvsem pa sem izboljšal svojo klasično tehniko. Težko pa je reči, zakaj mi ni šlo na svetovnem prvenstvu. Veliko stvari, kot so dnevna forma, sreča in smuči, se ni odvijalo po načrtih. Kljub temu pa ne bi ničesar spreminjal," je Dario Cologna komentiral še eno zelo uspešno sezono.

V prihodnji sezoni se bo, kar zadeva smuči, obračal na Gianluco Marcolinija, nekdanjega serviserja najboljše slovenske smučarke tekačice Petre Majdič. Druga večja novost pa se je zgodila v pripravljalnem obdobju, v katerem 25-letni Švicar nekaj časa namenja višinskim treningom. "Letos je prvič, da delam tudi na višini. V juniju, avgustu in oktobru nekaj dni preživim na prelazu Stelvio. Moj cilj je postati boljši smučar tekač," je dejal prebivalec mondenega smučarskega središča Davos, ki mu kljub odsotnosti velikih tekmovanj v prihodnji sezoni ne manjka ciljev. "Moja glavna cilja sta Tour de Ski in svetovni pokal, v katerem bo vsaka tekma izziv zase. Ne bo mi dolgčas," je zatrdil olimpijski prvak v 15-kilometrski preizkušnji v prosti tehniki.

Za razliko od svojega velikega tekmeca Pettra Northuga se Cologna zaradi težav z Ahilovo tetivo ne udeležuje pogosto poletnih tekmovanj na rolerjih.

Ne spreglejte