Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
10. 1. 2017,
13.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,53

1

Natisni članek

svetovni pokal koleno poškodba povratek Gregor Schlierenzauer

Torek, 10. 1. 2017, 13.00

6 let, 7 mesecev

Čas je za velikega Gregorja Schlierenzauerja

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,53

1

Naslednja postojanka svetovnega pokala v smučarskih skokih bo Wisla na Poljskem, tam pa bomo videli tudi avstrijskega zvezdnika Gregorja Schlierenzauerja, ki se vrača po operaciji kolena.

Gregor Schlierenzauer se vrača v svetovni pokal. Po operaciji kolena bo spet aktiven ta konec tedna v Wisli na Poljskem. | Foto: Sportida Gregor Schlierenzauer se vrača v svetovni pokal. Po operaciji kolena bo spet aktiven ta konec tedna v Wisli na Poljskem. Foto: Sportida V začetku lanskega leta si je nekdaj prvi mož skakanja Gregor Schlierenzauer na smučanju, potem ko se je zaradi krize umaknil od skokov, poškodoval koleno. Operacijo je imel 1. aprila, nato pa se je posvetil rehabilitaciji.

Mož z največ zmagami v svetovnem pokalu (53) je med elito nazadnje skakal pred natanko enim letom na novoletni turneji v Innsbrucku, njegova zadnja zmaga pa sega v leto 2014 – na najvišjo stopničko odra za zmagovalce se je zadnjič povzpel 6. decembra v Lillehammerju.

Avstrijski skakalni navdušenci z nestrpnostjo pričakujejo, kaj bo Schlieri pokazal ob vrnitvi. Za vnovični vstop v karavano svetovnega pokala si je izbral Wislo, kjer bosta ta konec tedna dve tekmi.

"To je poseben trenutek. Nazaj sem. Imam vizijo in cilje," je povedal Avstrijec.

Zaveda se, da mora opraviti še veliko skokov, da bo tam, kjer bi rad bil. Po operaciji se je na skakalnico prvič podal decembra, takrat pa so se začela pojavljati vprašanja, ali ga bomo videli že na novoletni turneji, ki jo je v karieri osvojil dvakrat.

Olimpijske igre 2018 in domače svetovno prvenstvo 2019

Njegove misli so usmerjene proti svetovnemu prvenstvu v Lahtiju, ki bo konec februarja. "Temelji so dobri. V Lahtiju želim prikazati dobro raven skakanja," je v prihodnost pogledal Tirolec.

Bistveno bolj kot nordijsko svetovno prvenstvo ga zanimajo olimpijske igre prihodnje leto v Južni Koreji v Pjongčangu. Njegova neuslišana skakalna želja je, da bi postal olimpijski prvak.

V karieri je namreč že osvojil zlato medaljo na posamični tekmi svetovnega prvenstva v poletih, nordijskem svetovnem prvenstvu, postal je lastnik velikega in malega kristalnega globusa v svetovnem pokalu, pa tudi kralj novoletne turneje. V izjemno bogati zbirki mu torej manjka le še posamična zlata olimpijska medalja, medtem ko ekipno iz Vancouvra 2010 že ima.

Prav tako bi rad pustil pečat tudi na domačem nordijskem svetovnem prvenstvu v Seefeldu (2019), ki je streljaj od njegovega Innsbrucka.

Ne spreglejte