Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 3. 2017,
13.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Rok Marguč deskanje

Četrtek, 16. 3. 2017, 13.15

6 let, 6 mesecev

Brez Slovencev v izločilnih bojih paralelnega veleslaloma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Rok Marguč Rogla 2016 | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenski deskarji tudi v paralelnem veleslalomu svetovnega prvenstva v Sierri Nevadi niso rešili slabe sezone. Nihče izmed njih se namreč ni uvrstil v izločilne boje, še najbližje temu je bil Rok Marguč, ki je v kvalifikacijah zasedel 21. mesto.

Jure Hafner je bil 28., Tim Mastnak in Crt Ikovic sta že v prvi kvalifikacijski vožnji naredila napako, Mastnak je prišel do cilja in zasedel 39. mesto, Ikovic pa je bil diskvalificiran.

Pri dekletih je Gloria Kotnik zasedla 28., Iva Polanec pa 31. mesto.

Marguču je zmanjkalo tudi nekaj sreče

V Sierra Nevadi se vremenske razmere spreminjajo iz dneva v dan, a v slovenskem taboru velikih sprememb ni bilo. V sredo v paralelnem slalomu je v slovenski tabor sicer posijalo nekaj sončnih žarkov, za kar sta poskrbela Marguč in Hafner, toda že dan pozneje so Slovenci videli le oblake. Tako kot že vso sezono niso prišli do odmevnega rezultata, za edinega je na Rogli poskrbel Žan Košir, ki pa ga v Španijo ni bilo.

"Ni šlo. Upal sem na boljši nastop, v prvi vožnji sem bil soliden, druga pa je bila katastrofa. Zmanjkalo mi je tudi nekaj sreče s progama, v prednosti so bili tisti z neparnimi številkami, mi smo imeli vsi parne. Druga proga je bila že povsem uničena, drugič naj prvenstvo naredijo aprila. Zdaj imamo tekmo v Winterbergu, potem pa bo že treba razmišljati v novi sezoni. Pred njo mora biti vse jasno, ne smem več eksperimentirati, tako kot to delam zadnji dve leti," je dejal Marguč.

"Ne smem več eksperimentirati, tako kot to delam zadnji dve leti." | Foto: Vid Ponikvar "Ne smem več eksperimentirati, tako kot to delam zadnji dve leti." Foto: Vid Ponikvar

Več bo treba vlagati

"Čeprav čudežev nisem pričakoval, sem vseeno mislil, da bomo na prvenstvu boljši. To je prvo prvenstvo po dolgem času, da nismo prišli do dobre uvrstitve. Nikakor ne moremo biti zadovoljni, a se moramo obrniti v prihodnost. Jaz podpisujem enoletne pogodbe, če me bodo zamenjali, me pač bodo, če mislijo, da sem jaz težava. A moramo se usesti skupaj in narediti plan za naprej. Treba bo več vlagati, menim, da je bil letos eden od problemov, da smo preveč trenirali na Rogli. Treba bo iti tudi kam drugam, poskusiti različne terene, različne tipe snega," pa je bil razočaran glavni trener slovenske reprezentance Izidor Šušteršič.

V kvalifikacijah sta bila najboljša Bolgar Radoslav Jankov in Čehinja Ester Ledecka. Finale se bo začel ob 13. uri.

Ne spreglejte