Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
2. 12. 2016,
18.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Boštjan Kline

Petek, 2. 12. 2016, 18.45

6 let, 6 mesecev

Boštjan Kline potrdil prvoligaški status

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Slovenski alpski smučar Boštjan Kline, ki je s petim mestom v superveleslalomu v Val d'Iseru potrdil odlično pripravljenost, si smole v igri stotink ni pretirano gnal k srcu, temveč je misli kaj hitro preusmeril proti sobotni smukaški preizkušnji.

Peto mesto je z naskokom najboljše odprtje sezone za Boštjana Klineta. | Foto: Sportida Peto mesto je z naskokom najboljše odprtje sezone za Boštjana Klineta. Foto: Sportida

"Priznam, da sem bil pred štartom pošteno živčen. To je namreč tista tekma, ki ti po večmesečnih pripravah prva ponudi pravo informacijo, kje si.  A lotil sem se je tako, kot je bilo potrebno. Na ta pristop sem ponosen. Vožnja? Moram biti zadovoljen. Ni šlo brez napak. A ko potegnem črto, moram biti zadovoljen. Podobno velja za rezultat," je po petem mestu na superveleslalomski tekmi svetovnega pokala v Val d'Iseru, kar je njegov drugi najboljši rezultat v karieri, z zase značilno umirjenostjo dejal Boštjan Kline.

S stotinkami si ne beli glave

V predstavi, s katero je dokazal, da v novi sezoni spada v med prvoligaško elito hitrih disciplin, si je sicer privoščil nekaj napak. Očital si je predvsem nekoliko neprepričljiv začetek in vstop v tehnični del. A prav v dejstvu, da je tudi z nekoliko pomanjkljivim nastopom več kot konkurenčen, vidi dodatno potrditev.

V superveleslalomu med elito. Kako bo v smuku? | Foto: Sportida V superveleslalomu med elito. Kako bo v smuku? Foto: Sportida Prav veliko se ni obremenjeval niti s stotinkami, ki tokrat niso bile na njegovi strani. Za četrtim mestom je zaostal stotinko, za stopničkami zgolj tri.

"Hitro sem sprejel rezultat, ki je dober. Bolj grenak priokus sem čutil lani, ko sem bil dvakrat drugi. Želel sem zmagati. A tudi tedaj sem zasledovalce ugnal za drobec sekunde. Tokrat sem bil na drugi strani. To je pač smučanje," pripoveduje 25-letni Mariborčan.

Dober občutek tudi pred smukom

"Gremo naprej," se proti novemu poglavju sezone ozira Kline, ki je s petim mestom zaslužil tudi pet tisoč švicarskih frankov. A bolj kot o čeku je razmišljal o sobotnem smuku, ki se bo začel ob 10.45.

Progo Oreiller-Killy je spoznal na dveh uradih treningih, na katerih je bil sicer zelo zadržan. "Zadržan? To je olepšana beseda za počasnost, mar ne," se je pošalil osrednji slovenski adut sobotne tekme, prepričan o tem, da lahko tudi v najhitrejši disciplini pokaže zobe. "Na treningu sem dobil potrebne informacije, čeprav mi hitra vožnja ni uspela. Imam dober občutek. Vem, kako se lotiti tekme," pravi Mariborčan, ob katerem bodo na uvodnem smuku sezone nastopili še Andrej Šporn, Klemen Kosi in Martin Čater.

Ne spreglejte