Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 1. 2022,
17.40

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

19

Natisni članek

Robert Hrgota Anže Lanišek Anže Lanišek Timi Zajc Timi Zajc Lovro Kos Peter Prevc Peter Prevc smučarski skoki Bischofshofen

Nedelja, 9. 1. 2022, 17.40

2 leti, 3 mesece

Bischofshofen, ekipna tekma (moški)

Slovence od stopničk ločila dobra točka, zmaga Avstrijcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

19

Lovro Kos | Slovenci so končali na četrtem mestu, dobro točko za tretjimi Norvežani. | Foto Guliverimage

Slovenci so končali na četrtem mestu, dobro točko za tretjimi Norvežani.

Foto: Guliverimage

Zmagovalci ekipne tekme v smučarskih skokih v Bischofshofnu so Avstrijci. Na zmagovalnem odru so se jim pridružili Japonci in Norvežani. Slovenci (Lovro Kos, Anže Lanišek, Timi Zajc in Peter Prevc) so končali na četrtem mestu, 1,2 točke za tretjimi Vikingi.

Lovro Kos Skakalci trening Planica
Sportal Pobirali drobtinice, a ne Kos

Moška skakalna karavana je v Bischofshofnu opravila še s četrto tekmo v petih dneh, tokrat z ekipno. Največ razlogov za zadovoljstvo imajo v domačem taboru, ki je vodil praktično od prvega do zadnjega skoka. Jan Hoerl, Manuel Fettner, Philipp Aschenwald in Daniel Huber so na koncu slavili z 9,1 točke prednosti pred japonsko zasedbo, ki je prijetno presenetila. Norvežani so na tretjem mestu zaostali 9,3 točke. Še 1,2 točke več zaostanka so nabrali Slovenci (Lovro Kos, Peter Prevc, Timi Zajc, Anže Lanišek), ki jim je pripadlo nehvaležno četrto mesto.

Slovenski skakalci so pokazali precej boljše skoke kot na posamični tekmi dan pred tem. Kaj lahko bi celo zmagali, če ne bi v prvi seriji Prevc po odličnem skoku, dolgem 136 metrov, pri vožnji v iztek izgubil ravnotežje, z rokami podrsal po snegu, za pol metra daljši od njega je bil v prvi seriji le Rjoju Kobajaši.

Zelo dober skok je uspel tudi Lanišku, ki se je s 135 metri z Norvežanom Halvorjem Egnerjem Granerudom delil tretjo najboljšo daljavo, slabša sta bila Lovro Kos (128 m) in Timi Zajc (124 m). V seštevku prve serije je Slovenija zasedala peto mesto, a majhen zaostanek je kazal na to, da se lahko v drugo močno povzpne.

Kos z daljavo tekme (137 m − pri enaki je pristal Manuel Fettner), Prevc (133,5 m) in Zajc (135 m) so jo res pripeljali na prag vsaj drugega mesta. Četa Roberta Hrgote je namreč pred zadnjo skupino skakalcev zasedala drugo mesto, a sta Rjoju Kobajaši (133,5 m) in Marius Lindvik (136 m) pridobila v primerjavi z Laniškom (128,5 m), sicer četrtim najboljšim posameznikom tekme, in Slovence potisnila z zmagovalnega odra. Močno so razočarali Nemci, zasedli so šesto mesto in za zmagovalci zaostali več kot 70 točk. Avstrijci se veselijo še druge zmage na drugi ekipni tekmi sezone. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Avstrijci se veselijo še druge zmage na drugi ekipni tekmi sezone. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

To je bila še druga ekipna tekma sezone, na prvi so v začetku decembra v Wisli prav tako slavili Avstrijci. Slovenci so takrat pred zadnjim skokom Laniška vodili, na koncu pa zdrsnili na tretje mesto. Naslednja ekipna tekma bo konec prihodnjega tedna na Poljskem.

Hrgota: Dvignili smo raven, Bischofshofen lahko mirno zapustimo

"Ekipno tekmo smo skakali kar dobro. Škoda je za Petrov padec, v drugi seriji nam je ravno toliko zmanjkalo, a gremo z dvignjeno glavo naprej," je po četrtem mestu dejal Hrgota in dodal: "Škoda. Igra desetinka na koncu. To nam je vzelo oder. Skakali smo zelo dobro, raven od včeraj smo dvignili. Zelo lepe predstave fantov. Zmanjkalo je malo sreče, a s takimi skoki lahko mirno zapustimo Bischofshofen in se že veselimo Zakopan."

Selitev na Poljsko

Skakalci bodo svetovni pokal nadaljevali prihodnji konec tedna, ko se bodo v Zakopanah pomerili na ekipni in individualni tekmi.

Izidi ekipne tekme v Bischofshofnu:

1. Avstrija             1.015,5 (Jan Hörl, Manuel Fettner, Philipp Aschenwald, Daniel Huber)
2. Japonska          +     9,1 (Yukiya Sato, Keichi Sato, Junshiro Kobayashi, Ryoyu Kobayashi)
3. Norveška                9,3 (Daniel Andre Tande, Johann Andre Forfang, Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik)
4. Slovenija              10,5 (Lovro Kos, Peter Prevc, Timi Zajc, Anže Lanišek)
5. Poljska                41,8
6. Nemčija                72,4
7. Rusija                178,5
8. Kazahstan             487,9

Preberite še:

Rjoju Kobajaši
Sportal Kobajašiju drugi zlati orel, a ne tudi "grand slam", Kos meter od rekorda
Lovro Kos
Sportal Eden presegel cilje, "a preveč zadovoljni ne moremo biti"
Noriaki Kasai
Sportal Noriaki Kasai potuje na OI
Ne spreglejte