Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
29. 3. 2017,
11.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc

Sreda, 29. 3. 2017, 11.38

6 let, 6 mesecev

Bil je prvi poleg, ko je Peter Prevc padel #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70
Urban Jarc | Foto Sportida

Foto: Sportida

Urban Jarc je človek iz ozadja in eden izmed tistih, ki zelo dobro poznajo naše skakalce. Med drugim tudi Petra Prevca, za katerega meni, da je fant na mestu.

Urban Jarc je športni maser, ki s slovenskimi skakalci sodeluje četrto sezono. V preteklosti je sodeloval tudi s kajakaši in kanuisti na divjih vodah, vendar se je odločil, da bo letos več doma. Po končani sezoni smo tudi z njim spregovorili nekaj besed.

Urban Jarc v ozadju. | Foto: Sportida Urban Jarc v ozadju. Foto: Sportida "Verjetno je kdo imel težke trenutke"

Kot pravi, mu delo s slovenskimi orli še zdaleč ne preseda. "Smo zares v redu ekipa in želim si, da bi tako tudi ostalo. Če se ne bi razumeli tako, kot se, bi bilo vse skupaj težje," nam je uvodoma zaupal Jarc. Povedal je, da zaradi nekoliko slabših rezultatov vzdušje v ekipi ni bilo nič slabše. "Osebno mislim, da je bilo vzdušje še vedno zelo dobro. Verjetno je kdo imel težke trenutke, ko mu ni šlo, nikakor pa se ni rušilo vzdušje v ekipi na splošno."

Po padcu v Kuusamu je bil prvi pri Petru 

Med sezono se je veliko govorilo o padcu Petra Prevca na uvodni tekmi v Kuusamu. Ta padec naj bi vplival na vso njegovo sezono. Prav Urban je bil na tisti tekmi prvi ob Petru Prevcu. Kaj se je takrat pravzaprav dogajalo? "O tem ne bi prav veliko razglabljal. Mislim, da je ta padec nanj vplival bolj psihološko kot kaj drugega."

Urban se noče vtikati v delo drugih, zato tudi ne želi komentirati sezone ali skokov naših tekmovalcev. Peter Prevc je svoje letošnje rezultate sprejemal mirno. Vsaj navzven je tako kazalo. In kako je to komentiral naš sogovornik? "Pero je pravi profesionalec in glede tega ne gre izgubljati besed. Je fant na mestu."

"Bog ve, kdaj bo naslednjič takšna sezona"

Dejstvo je, da letošnja sezona ni bila takšna kot lanska. Jarc meni, da jo bo zelo težko ponoviti. "Pravzaprav nisem čutil nobene razlike med lansko in letošnjo sezono, razen tega, da je bilo lani več uspehov. Bila je namreč rekordna sezona in bog ve, kdaj bo naslednjič takšna. Vendarle je Pero (Peter Prevc, op. p.) podrl vse rekorde. Sicer pa ni bilo nič drugače, saj se je enako delalo."

Verjetno tako Urban Jarc kot Peter Prevc želita, da bi imeli nekoliko več miru med pripravljalnim obdobjem. | Foto: Verjetno tako Urban Jarc kot Peter Prevc želita, da bi imeli nekoliko več miru med pripravljalnim obdobjem.

Tudi on upa, da bo več miru

Peter Prevc je imel pred začetkom letošnje sezone veliko sponzorskih obveznosti. Urban, ki mu pogodba s Smučarsko zvezo Slovenije velja še eno leto, upa, da bodo imeli v novem pripravljalnem obdobju malo več miru in da se bodo lažje pripravljali na novo sezono.

Ne spreglejte