Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 4. 2008,
9.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 4. 2008, 9.25

8 let

Bednarikova brez konkurence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V lepem sončnem vremenu je na SC Voglu potekalo državno prvenstvo v smučanju prostega sloga v disciplinah grbine.

V soboto so se z manjšo zamudo pričele kvalifikacije grbin, kjer so vse tekmovalke in tekmovalci tekmovali v skupni konkurenci. Nastopilo je skupaj 27 tekmovalcev od tega štiri dekleta. Najboljših osem se je potem pomerilo v paralelni vožnji po grbinah. Na koncu je med vsemi slavila olimpijka Nina Bednarik, drugi je bil Marko Jemec in tretji Nejc Dimnik. V vseh finalnih nastopih smo videli izenačene dvoboje, kjer pa je na koncu zaradi višjega koeficienta za skoke in časa slavila Nina. Ker je Nina vozila s fanti, je imela v obeh pogledih že na štartu prednost, ki pa jo je odlično izkoristila. Po zaključku grbin se je smučišču Vogel začelo državno prvenstvo v disciplini »big air«.

Vsak tekmovalec je imel v kvalifikacijah dva skoka, od katerih je boljši štel za vstop v finale. Na tekmi je nastopilo 19 tekmovalcev od tega eno dekle. V finale se je uvrstilo osem tekmovalcev. Po kvalifikacijah pa je ponagajalo vreme. Zaradi močnega vetra in snežnega meteža so se organizatorji odločili, da tekmo prekinejo in finale prestavijo na nedeljo. V nedeljo je nato v sončnem vremenu potekalo finale. V finalu je bilo osem tekmovalcev, ki so med seboj tekmovali po KO sistemu na dve dobljeni zmagi. Tako so morali tekmovalci prikazati veliko lepih, različnih in dobrih skokov. Na koncu je zmagal Bine Žalohar, ki je prikazal dovolj, da je premagal tekmece. Drugo mesto je osvojil Blaž Vohar, tretje pa Agron Imeri. Kljub hudi borbi je bilo le nekaj padcev, ki pa so se končali brez večjih poškodb. Po atraktivnem finalu v »big air-u« so nato sledile kvalifikacije »slopestyle«. Zaradi utrujenosti tekmovalcev so ti opravili dve kvalifikacijski vožnji od katerih je boljša štela za vstop v finale. V kvalifikacijah je nastopilo 22 tekmovalcev med njimi pa le dve dekleti.

Osem najboljših se je nato pomerilo v finalu. Vsak je opravil le eno vožnjo in najboljša vožnja je prinesla zmago. V skupni konkurenci je prvo mesto osvojil Filip Flisar, drugi je bil Urh Bulc in tretji Nejc Dimnik. Na sami tekmi smo videli veliko atraktivnih skokov in naskokov na boksa ali »rail«. Urh Bulc je bil tokrat edini, ki se je na veliko skakalnico pripeljal "swich" in tako tudi odpeljal, vendar kljub temu to ni bilo dovolj za zmago. Filip je bil po mnenju sodnikov tokrat boljši. Na sami tekmi so se vsi borili tudi za skupno zmago v dveh in treh disciplinah. Prvi trije skupno v »big air-u« in »slopestylu« so prejeli lepe finančne nagrade v skupni vrednosti 1000 EUR, katere sta zagotovila glavna sponzorja dogodka Hydo pro tour in Red Bull. Tako je prvo mesto osvojil Blaž Vohar (243 točk), drugi je bil Bine Žalohar (226 točk) in tretji Agron Imeri (217 točk). Devet tekmovalcev, med katerimi je bilo tudi eno dekle, pa se je borilo v vseh treh disciplinah in se potegovalo za naslov najboljšega »prostoslogača«, zmagovalec pa je prejel en lep par smuči, katere je podarjal sponzor Elan. Zmagal je komaj 16. letni Nejc Dimnik, ki je skupaj zbral 288 točk, drugi je bil Urh Bulc in tretji Nejc German. Edina predstavnica ženskega spola Nina Bednarik je na koncu osvojila četrto mesto. ASK Slammer in smučišče Vogel sta pripravila izjemen vikend , kjer se je pokazalo, da smučanje prostega sloga v Sloveniji še živi oz. da je v svojem novem razcvetu. Veliko število tekmovalcev, na žalost pa premalo deklet, je pokazalo, da so sposobni prikazati visok nivo znanja v vseh treh disciplinah.

Ne spreglejte