Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 8. 2019,
20.29

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

Natisni članek

Minsk tekaške rolke letni biatlon Klemen Bauer

Nedelja, 25. 8. 2019, 20.29

4 leta, 8 mesecev

MINSK, SVETOVNO PRVENSTVO V LETNEM BIATLONU

Klemen Bauer v Minsku še do druge medalje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82
Klemen Bauer Minsk | Klemen Bauer se je kljub šestim zgrešenim strelom prebil do druge medalje na svetovnem prvenstvu v letnem biatlonu. | Foto IBU

Klemen Bauer se je kljub šestim zgrešenim strelom prebil do druge medalje na svetovnem prvenstvu v letnem biatlonu.

Foto: IBU

Klemen Bauer je z novo izjemno rolkarsko predstavo končal nastope na svetovnem prvenstvu v letnem biatlonu v Minsku. Izjemen boj v teku se mu je obrestoval, še drugič se je zavihtel na zmagovalni oder. Zasledovalno tekmo je končal na tretjem mestu.

Klemen Bauer je na letnem svetovnem prvenstvu v biatlonu še drugič stopil na zmagovalni oder. Po odličnem nastopu na super šprintu, kjer je bil drugi, je danes, na svoji tretji tekmi v Belorusiji, z izjemnim tekom prišel do brona. Že včerajšnje odlično izhodišče po šprintu (s tremi zgrešenimi streli je zasedel 6. mesto) je Bauerju dalo spodbudo, da se odlično pripravi na svoj zadnji nastop v Belorusiji, in to je tudi storil.

Sportal Bauer srebrn na svetovnem prvenstvu na rolkah

Čeprav je na štirih postankih na strelišču storil kar šest napak, se ni predal. Na roko mu je šlo tudi, da so grešili tudi njegovi konkurenti za visoka mesta. Bauer je tako z odličnim tekom oziroma rolkanjem nadoknadil zamujeno na strelišču in v zadnjih metrih ugnal dvakratnega zmagovalca v Belorusiji Timofeja Lapšina ter si priboril še drugo medaljo. 

Nenatančnost najboljših z včerajšnjega šprinta je danes odlično izkoristil Slovak Martin Otcenas. Bil je eden izmed le dveh tekmovalcev, ki sta zadela vseh 20 strelov, in se z 22. mesta povzpel povsem na vrh. Na koncu je za deset sekund premagal včeraj tretjega Rusa Eduarda Latipova, ki je bil nenatančen petkrat.

Tudi Lapšin je zgrešil petkrat, a je bil Bauer hitrejši v teku ter tako nadoknadil zaostanek z včerajšnje tekme in zgrešen strel več danes, v zaključnih metrih pa iz sebe iztisnil vse in na koncu za Slovakom zaostal malenkost manj kot 15 sekund. 

Preberite še:

biatlon splošna
Sportal Blaž Repinc, ob bojkotu treh klubov, novi predsednik zbora panoge za biatlon
Ne spreglejte