Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 3. 2009,
12.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 1. 3. 2009, 12.08

8 let

Bauer državni prvak tudi v zasledovanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Biatlonci so na Pokljuki opravili še zasledovalno tekmo za državno prvenstvo.

Tudi v tej disciplini je zlato kolajno osvojil reprezentant Klemen Bauer (Ihan), edini, ki je ogrožal njegovo zmago, pa je bil Vasja Rupnik (Valkarton Logatec). Bron je pripadel Petru Doklu (Ihan).

Bauer je imel po šprinterski zmagi debelo minuto prednosti pred Rupnikom. Prednost je do tretjega streljanja celo nekoliko povečal, ko pa je moral štirikrat v kazenski krog, so se tudi Rupniku odprla vrata do zmage. Rupnik je zgrešil eno tarčo in se Bauerju spet približal na zadnjem streljanju, a je Ihanec svoje streljanje popravil in en kazenski krog je bil dovolj, da je zmagal. Enkrat je moral na koncu v dodatni krog tudi Rupnik.

"Kot na večini tekem - eno streljanje se mi ni posrečilo. Kar nekako majal sem se," je po tekmi povedal Bauer in še enkrat potrdil, da je od svetovnega prvenstva v Koreji in dolge poti nazaj zelo utrujen. "Sprva smo mislili, da bomo državno prvenstvo celo izpustili, a DP je le DP in na koncu smo se odločili, da bomo tukaj nastopili. Zdaj bom imel kakšna dva dneva odmora, nato pa sledijo priprave za Kanado. Tam nas čaka zadnji del sezone, sam pa si želim redne uvrstitve med najboljših 30, rad pa bi ponovil tudi kakšno uvrstitev s SP," je po tekmi povedal Bauer.

Z drugim mestom je bil zadovoljen tudi Rupnik, ki je zaostanek za Bauerjem iz šprinta skoraj prepolovil. "Naj zmagajo enkrat tudi mlajši," je po prihodu v cilj zavpil Rupnik, ki zmage ni pričakoval. "Imel sem toliko zaostanka, da sploh nisem vedel, da mi je na tretjem streljanju dal možnost za zmago. Zame je najbolj pomembno, da sem na tej tekmi streljal, kot bi moral vso sezono. Danes mi je šlo dobro tudi stoje, dokazal sem, da lahko zadanem, če se pred streljanjem dobro nadiham, in to bi rad prenesel tudi na naslednjo tekmo svetovnega pokala, olimpijsko generalko v Vancouvru," je še povedal Rupnik.

Potem ko sta nastop odpovedala v soboto tretje - in četrtouvrščena Gregor Brvar in Janez Marič, se je na tretje mesto prebil reprezentant Peter Dokl, na četrto pa Jože Mehle.

Ob odsotnosti obolelih članic Teje Gregorin in Andreje Mali, se je zmage v ženski kategoriji veselila mladinka Lili Drčar (Brdo) pred Nastjo Ravšelj (Kovinoplastika Lož). Med mlajšimi člani je zlato kolajno osvojil Matej Kordež (Brdo), med starejšimi mladinci Simon Kočevar (Kovinolastika Lož), med mlajšimi mladinci pa Aleš Gregorin (Ihan), brat svetovne podprvakinje Teje Gregorin.

Ne spreglejte