Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 2. 2010,
17.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 6. 2. 2010, 17.23

8 let

Avstrijca nepremagljiva, ekipni uspeh Slovencev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski deskarji so se odlično odrezali na paralelnem veleslalomu svetovnega pokala v nemškem Sudelfeldu, zadnji tekmi pred olimpijskimi igrami.

Rok Flander je zasedel peto, Rok Marguč osmo, Žan Košir deseto in Jure Hafner 14. mesto. Še na drugi tekmi zapored sta dvojno zmago zabeležila Avstrijca. Vodilnega v svetovnem pokalu Benjamina Karla je tokrat premagal Andreas Prommegger (oba sta prejšnjo soboto v ekshibicijski tekmi v Mariboru zaostala za Flandrom), ki je zabeležil tretjo zmago v svetovnem pokalu in drugo zaporedno v Sudelfeldu.

Slovenska reprezentanca v Nemčijo ni odpotovala s posebno visokimi cilji, saj je z mislimi že bila v Cypress Mountainu, kjer se bo potegovala za olimpijske kolajne. Poleg neosredotočenosti pa je bil drugi razlog za to dejstvo, da ji Sudelfeld nikoli ni posebej ustrezal. Rok Flander se tu še nikoli ni uvrstil v finale, posebno dobrih rezultatov pa niso beležili tudi drugi. In če se upošteva, da drugi najboljši Slovenec v letošnji sezoni Rok Marguč zaradi zloma dlančnice in operacije nekaj časa ni treniral, na tekmi pa nastopal z mavčno opornico, in da so bile na tekmovališču izredno slabe razmere (megla, slaba vidljivost, mehka proga), kar četi švicarskega trenerja Gillesa Jaqueta nikoli ni ustrezalo, je bilo njihovo neoptimistično razpoloženje povsem razumljivo.

Toda tekma je pokazala povsem nasprotno plat. Tako dobrega ekipnega nastopa letos še niso pokazali, uspeh pa jim bo gotovo povečal samozavest pred najpomembnejšim nastopom v sezoni. "Fantastično. Če bomo v Vancouvru štirje v finalu, bomo gotovo osvojili kolajno," je optimistično razpoložen del olimpijske reprezentance na čelu s prvim adutom Rokom Flandrom, ki je izredno zadovoljen pred odhodom na olimpijske igre.

"Takega rezultata res nisem pričakoval. Da sem zasedel peto mesto na progi, ki mi ne ustreza, je potrditev odlične pripravljenosti. Daje mi tudi potrditev, da sem v zadnjem času veliko dobrega storil tudi, kar se tiče mojih voženj v slabih pogojih, ki so v preteklosti vedno povzročali težave. Današnje vožnje so bile res odlične. Škoda, da se mi je v četrtfinalu proti Švicarju Haldiju dogodila neprijetna stvar. Zapeljal sem v luknjo in mi je obrnilo vez. Nisem mogel več pospeševati, zaostanek je posledica tega. Menim, da bi ga drugače premagal," je bil s svojim nastopom zadovoljen Rok Flander, ki je v osmini finala premagal Hafnerja (slednji se je letos prvič uvrstil med najboljših 16). Slednji je v njuni drugi vožnji padel in si izpahnil ramo.

Mladi Hafner pa ni bil edini, ki se je na tekmi poškodoval, še bolj zaskrbljujoča je poškodba Koširja. Olimpijec si je pri padcu v četrtfinalnem dvoboju proti Haldiju poškodoval prst, pomoč pa je moral iskati v bolnišnici. Kako huda je poškodba zaenkrat ni znano, to bodo pokazale rentgenske slike. A olimpijskega nastopa s tem najbrž ni postavil pod vprašaj, saj s podobno poškodbo tekmuje Marguč. In to izredno uspešno, saj je bil v Sudelfeldu osmi, kar je že njegova peta zaporedna uvrstitev med najboljših 12 in četrta med najboljših osem.

"Glede na to, da sta od operacije desne roke minila šele dva tedna, sem zelo vesel, da sem se tako hitro vrnil in da me poškodba ne ovira. V težkih razmerah za tekmovanje se je vse dobro izšlo, zdaj lahko optimistično gledamo proti olimpijskim igram," je z olimpijsko generalko zadovoljen Rok Marguč. Celjan je v četrtfinalu ugnal Američana Justina Reiterja, izločil pa ga je Švicar Nevin Galmerini.

Pri ženskah je zmagala Nemka Amelie Kober, Glorija Kotnik in Iva Polanec se, tako kot Izidor Šušteršič in Jernej Demšar pri moških, nista uvrstili v finale.

Ne spreglejte