Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
25. 10. 2016,
12.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,53

Natisni članek

Tina Maze Anna Veith Anna Fenninger Sölden svetovni pokal

Torek, 25. 10. 2016, 12.20

6 let, 7 mesecev

Anna Veith pred vrnitvijo

Anno Veith nosečniške govorice zabavajo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,53

Nekdanja prva dama smučarskega svetovnega pokala Anna Veith je tekmovalno vrnitev napovedala v decembru, ob tem pa s širokim nasmehom zavrnila tabloidna namigovanja o nosečnosti.

Anna Veith še čaka na prvi nastop z novim priimkom. | Foto: Sportida Anna Veith še čaka na prvi nastop z novim priimkom. Foto: Sportida

Ob robu napovedi konca kariere Tine Maze in začetka svetovnega pokala v alpskem smučanju, ki ga je prejšnji konec tedna gostil Sölden, se je v središču avstrijske pozornosti znašla tudi dvakratna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala Anna Veith.

Nekdanja gospodična Fenninger je obiskala Sölden ter natančno eno leto po padcu na treningu in poškodbi kolena dejala, da kljub vrnitvi na smuči še ni pripravljena na tekmovanja. Če bo proces treningov potekal po načrtih, bi jo v boju za točke svetovnega pokala lahko videli decembra v Lake Louisu.

Časopisno ugibanje jo zabava

A kot da s svojim pojasnilom ne bi bila dovolj prepričljiva, je tabloid Österreich v soboto objavil senzacionalistični naslovni članek z namigi o morebitni nosečnosti avstrijske športne zvezdnice.

Kdor je članek prebral, pa se je moral zadovoljiti zgolj s stavkom: "Lahko bi bila tudi noseča."  Podobno je bilo dan zatem, ko je isti medij v nedeljski izjavi zgodbo nadaljeval z razglabljanjem o tem, da je vprašanje morebitne nosečnosti  osrednja tema pogovorov v Söldnu.

Anna in Manuel Veith sta se poročila 16. aprila. | Foto: Sportida Anna in Manuel Veith sta se poročila 16. aprila. Foto: Sportida

"Ko sem to prebrala, sem se le nasmejala. Malce me je torej zabavalo," je nato v pogovoru za avstrijsko državno televizijo dejala 27-letna olimpijska prvakinja iz Halleina in zavrnila namige, da z možem Manuelom Veithom, sicer nekdanjim deskarjem na snegu, pričakujeta naraščaj.

Še zadnji obračun s Tino Maze

Veithovi je ob tem na uho prišla tudi informacija o tekmovalnem slovesu Mazejeve, s katero se bosta 7. januarja srečali na pohorski strmini. Poslavljajoča se slovenska šampionka ob tem ne skriva, da je tudi Veithova zaslužna za še zadnjo tekmo. Njun dvoboj za veliki kristalni globus v sezoni 2014/15 je bil namreč tako oster, da želi Tina za slovo nastopiti na manj stresni tekmi.

"Še danes na najin dvoboj gledam kot na nekaj epskega," pravi Črnjanka, z njo pa se strinja tudi dolgoletni vodja spremljevalne ekipe Andrea Massi. "To je bil dvoboj, ki je pustil posledice pri obeh smučarkah. Ne želim špekulirati o tem, ali se je Anna zaradi tega poškodovala, a dejstvo je, da sta bili obe iztrošeni," pravi Massi.

Sezona 2014/15 se je končala z objemom Tine Maze in Anne Fenninger (Veith) ter zmago zadnje. | Foto: Sportida Sezona 2014/15 se je končala z objemom Tine Maze in Anne Fenninger (Veith) ter zmago zadnje. Foto: Sportida

10 let v svetovnem pokalu

Veithova bo sicer prihodnji teden obeležila natančno 10 let od prve tekme v svetovnem pokalu. Do danes je zbrala 14 zmag ter skupno 43 uvrstitev na stopničke za zmagovalke. V domači vitrini ima ob dveh velikih kristalnih globusih še dva mala, pet kolajn s svetovnih prvenstev in dve olimpijski.
Ne spreglejte