Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
24. 2. 2017,
10.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,23

Natisni članek

Anna Veith

Petek, 24. 2. 2017, 10.17

6 let, 6 mesecev

Konec sezone

Anna Veith: Nasvidenje v olimpijski sezoni

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,23

Nekdanja dvakratna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala Anna Veith je sporočila, da je zaradi odločitve za operacijo levega kolena sezona 2016/17 zanjo že končana.

Anna Veith v tej sezoni ne bo več tekmovala. | Foto: Sportida Anna Veith v tej sezoni ne bo več tekmovala. Foto: Sportida

Potem ko se je letos vrnila po enoletni odsotnosti zaradi hude poškodbe desnega kolena, je 27-letna Avstrijka Anna Veith pred zadnjimi štirimi postajami karavane svetovnega pokala naznanila predčasen konec sezone. Čaka jo nova operacija, a tokrat na levi nogi.

Ne gre za novo poškodbo, temveč za dolgotrajne težave s pogačico, ki pa so v zadnjem obdobju postale še bolj moteče. Kot pravi najboljša avstrijska smučarka zadnjih let, stalno smuča z bolečino, zato se je odločila za dodatne preglede in naposled operacijo.

Pogled v olimpijsko sezono

"Operacija je edina možnost za nadaljevanje mojih sanj. Le tako bom lahko smučala, kot želim, in znova postala del olimpijskih iger," je svoje navijače prek družbenega omrežja Facebook obvestila Veithova, ki bo šla "pod nož" v torek, nato pa jo čaka rehabilitacija in priprava na prihodnjo olimpijsko sezono.

V njej ne bo branila le naslova superveleslalomske prvakinje iz Sočija 2014, temveč bo skušala obogatiti svoj smučarski opus, v katerem so tudi dva velika kristalna globusa, trije naslovi svetovne prvakinje in 14 zmag v svetovnem pokalu.

Po vrnitvi enkrat na stopničkah

Šampionsko pot Veithove, ki je ped tem nastopala z dekliškim priimkom Fenninger, je leta 2015 zaustavila poškodba kolena, zaradi katere je izpustila celotno sezono 2015/16. V tej zimi se je vrnila v karavano svetovnega pokala in nastopila na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu in na sedmih tekmah svetovnega pokala. Ob tem se je enkrat povzpela tudi na zmagovalne stopničke, in sicer na superveleslalomu v Cortini d'Ampezzo, kjer je ob zmagi Ilke Štuhec zasedla tretje mesto.

Ne spreglejte