Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
12. 5. 2015,
11.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Andrej Jerman SZS Peter Pen

Torek, 12. 5. 2015, 11.23

7 let, 12 mesecev

Andrej Jerman se seli na Norveško

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekdaj najboljši slovenski smukač in v zadnjih sezonah član strokovnega štaba ekipe za hitri disciplini Andrej Jerman je nov delovni izziv našel v smučarskem klubu v Oslu.

"Vračam se h koreninam. Selim se na klubsko raven. Dobil sem ponudbo, resda bolj po naključju, ki je v času velike negotovosti nisem smel zavrniti," slovo od slovenske smučarske reprezentance, kjer je deloval kot trener za hitri disciplini, naznanja Andrej Jerman, ki se bo poleti preselil v Oslo. V norveški prestolnici bo deloval v tamkajšnjem klubu in imel pod svojim okriljem smučarje do 16. leta starosti. "To bo hkrati tudi lepa priložnost za mojo trenersko rast, saj bom imel priložnost sodelovati pri celotnem procesu treninga in spremljati smučarja pri njegovem razvoju do programa FIS," pravi 36-letni Tržičan, ki bo z norveškim delodajalcem podpisal triletno pogodbo.

Slovo z grenkim priokusom

Znanilec slovenskega smukaškega preporoda, ki je v svetovnem pokalu slavil dve zmagi in se ob tem še dvakrat zavihtel na stopničke za zmagovalce, ob slovesu sicer poudarja, da je ob delu s slovensko reprezentanco pridobil nemalo izkušenj, a vendarle odhaja z grenkim občutkom. "O najbližjih sodelavcih ne morem reči slabe besede. Žal pa sem dokončno izgubil zaupanje v krovno smučarsko zvezo. Na koncu lahko rečem, da sem vesel odhoda. Zakaj? Vodstvo zveze je prelomilo več obljub, pri čemer je bilo najtežje sprejeti dejstvo, da smo se trenerji sredi sezone znašli na cesti. Tudi ko ti direktor zveze reče, da izkoristi priložnost za delo v tujini, če se ti bo ta ponudila, je jasno, koliko je ura," pravi Jerman.

Bo ostal vsaj Peter Pen?

"Ne skrivam sicer, da bi rad tudi v prihodnje delal s slovenskimi smukači. Prepričan sem, da je pred njimi ob dobrem nadaljnjem delu še svetla prihodnost. Kako bodo poskrbeli zanje, ne vem, a jaz sem prišel do točke, ko sem moral poskrbeti zase," pravi Jerman, ob katerem moško ekipo za hitri disciplini zapušča tudi trener Mitja Grašič, ki je nov delovni izziv našel v Rusiji. Na nadaljnje korake novega vodstva slovenske reprezentance tako v domovini čaka le še dozdajšnji glavni trener ekipe Peter Pen.

Ne spreglejte