Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
16. 1. 2016,
18.54

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ana Drev svetovni pokal alpsko smučanje Flachau zimska rekreacija

Sobota, 16. 1. 2016, 18.54

5 let, 4 mesece

Ana Drev z drugim mestom do uspeha kariere

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Ob zmagi Nemke Viktorie Rebensburg na veleslalomu svetovnega pokala v Flachauu se je Ana Drev z drugim mestom prvič v karieri zavihtela na stopničke za zmagovalke.

"Ne, nisem razočarana. Vem, da bo moj trenutek še prišel. Dokazala sem, da sem lahko povsem pri vrhu. Če ne danes, pa kdaj drugič," je po tem, ko je vodila po prvem teku prednovoletnega veleslaloma v Lienzu, a nato odstopila, dejala Ana Drev. Svoje besede je udejanjila že ob prvi priložnosti. Na veleslalomu v Flachauu, ki ga je domači kraj avstrijskega šampiona Hermanna Maierja gostil po odpovedi Ofterschwanga, je 30-letna slovenska reprezentantka iz Šmartnega ob Paki zasedla sijajno drugo mesto. Na zahtevni progi jo je ob močnem sneženju ugnala le Nemka Viktoria Rebensburg.

Drevova je sicer, podobno kot že v Lienzu, vodila po prvi vožnji. Pred Nemko je imela pičle štiri stotinke sekunde naskoka. Nekdanja olimpijska prvakinja v veleslalomu (Vancouver 2010) je nato v drugo napadla na vso moč, nanizala celo vrsto tekočih zavojev, ustvarjala hitrost in si drobno napako privoščila le tik pred ciljem. Ana je nato sicer sprejela vrženo rokavico, a je za Rebensburgovo zaostala za kar 94 stotink sekunde.

Ni izgubila zmage

Čeprav se je znova spogledovala z zmago, pa se je Ana s širokim nasmehom veselila svojih prvih stopničk v karieri, do katerih je prišla po tem, ko je Italijanko Federico Brignone ugnala za pet stotink sekunde. "Ne, niti malo nisem razočarana. Ne gre za zapravljeno zmago. Z drugim mestom sem zelo zadovoljna. Razmere ob drugem nastopu so bile zelo zahtevne. Vesela sem, da se v cilju," je takoj po nastopu dejala edina slovenska veleslalomska prvokategornica, ki je v svetovnem pokalu zbrala kar 123 nastopov, do danes pa se je trikrat zavihtela med deseterico, najvišje na 7. mesto na predbožični tekmi v Courchevelu.

Šteharnik: Ključen je bil preskok v glavi

"Vrhunski prvi tek v Lienzu ni bil naključen. To je bilo vidno tudi na vseh treningih, na katerih je Ana delovala odlično. Samozavestno se je spopadala tudi z bolj zahtevnimi postavitvami. Ko je nato prišla na tekmo, ni imela težav. Še več, postavitev se ji je zdela manj zahtevna. Dozorela je za takšen rezultat, ključen pa je bil preskok v glavi. Ni bilo preprosto. V svetovnem pokalu namreč nastopa že dolga leta, a ji želeni preboj ni uspel. To pusti posledice. Prav zaradi tega ima ta rezultat še toliko večjo vrednost. Zdaj se je otresla teh okovov in bo na naslednjih tekmah še bolj nevarna," pa je bil uspeha svoje najbolj izkušene tekmovalke vesel glavni reprezentančni trener Denis Šteharnik, ki je imel v ognju še tri železa.

Toda za preostale Slovenke se je zadnji veleslalom pred Zlato lisico končal že v dopoldanskem delu zadnjega dejanja trilogije v Flachauu. Katarina Lavtar je prvo vožnjo končala na 39. mestu, Tina Robnik je bila 42., Meta Hrovat pa 51.

Ne spreglejte