Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 3. 2017,
12.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

slalom Squaw Valley Ana Drev Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Sobota, 11. 3. 2017, 12.39

6 let, 6 mesecev

Slovenski odziv po veleslalomu v Squaw Valleyju

Drevova po uvrstitvi sezone: Razen zgornjega dela si nimam kaj očitati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Ana Drev | Foto Reuters

Foto: Reuters

"Razen zgornjega dela v prvem teku, kjer sem res kar veliko izgubila, si nimam kaj očitati, ker sem v težkih pogojih prikazala dobri vožnji," je bila po svoji najboljši letošnji uvrstitvi, petem mestu na veleslalomu, zadovoljna Ana Drev.

Najboljše alpske smučarke so čez lužo v Squaw Valleyju, kjer so v petek opravile predzadnji veleslalomom sezone. Zmage se je veselila Američanka Mikaela Shiffrin, ki je za sedem stotink ugnala Italijanko Federico Brignone, tretja je bila Francozinja Tessa Worley. S petim mestom je do najboljšega rezultata v tej sezoni prišla Ana Drev, ki je v finalu ohranila peto mesto.

V zgornjem delu se je uštela

''S svojim smučanjem v drugi vožnji sem zelo zadovoljna. Predvsem se mi zdi pomembno, da sem v drugem teku prišla v cilj vodilna, da sem vzdržala, ker so bili zelo težki pogoji,'' je dejala 31-letna Drevova, sicer deveta veleslalomistka sezone.

Trenutno najboljšo slovensko veleslalomistko sezone je od zmagovalnega odra ločilo le 18 stotink. Nekaj dragocenega časa je izgubila v zgornjem delu prve vožnje, ko se je, kot je menila takoj po tekmi, uštela.

"Razen zgornjega dela v prvem teku, kjer sem res kar veliko izgubila, si nimam kaj očitati, ker sem v težkih pogojih prikazala dobri vožnji, in sem s tem petim mestom zadovoljna. Težko bi rekla, ker tega še nisem analizirala. Do tam, kjer sem izgubila, je zelo ravno. Mislim, da sem se mogoče malo uštela v ritmu. Tudi sama sem bila presenečena, da sem lahko na tako kratkem odseku tako veliko izgubila."

Ilka Štuhec je bila na dobri poti, da se uvrsti v finale, a je odstopila. Kot pravi njen trener, je bil ta posledica upada koncentracije. | Foto: Sportida Ilka Štuhec je bila na dobri poti, da se uvrsti v finale, a je odstopila. Kot pravi njen trener, je bil ta posledica upada koncentracije. Foto: Sportida

Za Ilko ni panike

Do točk je z 20. mestom prišla še Tina Robnik, medtem ko sta bili Katarina Lavtar in Ana Bucik prepočasni za finale. Ilka Štuhec je bila na prvi progi dobro na poti, a je končala v snegu.  

"Odličen prvi del, potem napaka v prvem loku, kjer se je malo narobe lotila, pa spet dober sektor od drugega do tretjega vmesnega časa. Potem malo nepazljivosti, malo upada koncentracije ... Načeloma pa je bila na dobri poti, da se zanesljivo uvrsti v drugi tek. Kar se zadeva smučanje, smo zadovoljni, tako da ni kake panike," je Ilkin nastop ocenil njen trener Grega Koštomaj.

Pred Aspnom še slalom

Dekleta danes čaka še slalomski del, na katerem bodo nastopile Ana Bucik, Maruša Ferk, Ilka Štuhec in Katarina Lavtar. Prva vožnja se bo začela ob 19. uri, druga ob 22. uri. Po slalomu se bo karavana preselila na zadnje prizorišče sezone v Aspen.
Ne spreglejte