Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
15. 4. 2019,
12.30

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85

Natisni članek

Marcel Hirscher Marcel Hirscher svetovni pokal

Ponedeljek, 15. 4. 2019, 12.30

5 let

(NE)NADALJEVANJE KARIERE

Ali je Marcel Hirscher povedal več, kot je želel?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85
Marcel Hirscher | Foto Sportida

Foto: Sportida

Zahvalni nagovor avstrijskega smučarskega zvezdnika Marcela Hirscherja na gala prireditvi Romy mnogi razumejo kot namig o nadaljevanju uspešne kariere.

Ko je pretekli mesec v zrak dvignil že osmi veliki kristalni globus, je 30-letni Marcel Hirscher svoje navijače pustil v negotovosti. Bo oktobra v Söldnu znova stopil v štartno hišico ali pa bo ostalo pri 67 zmagah, skupno kar 20 globusih (8 velikih in 12 malih)? Ob čakanju na javni nastop, v katerem bo razkril svoje karte, pa avstrijski mediji iščejo različne namige o tem, na katero stran se nagiba tehnica. Zanimiv indic je ob koncu tedna na gala prireditvi Romy, kjer Avstrijci podeljujejo kipce priljubljenosti, kar sam od sebe ponudil Hirsher. Dominantni (vele)slalomist je prevzel priznanje za TV trenutek leta (zmago na nočnem slalomu v Schladmingu), ob tem pa se je zazrl tudi v prihodnost.    

Veseli se poletja, nato pa …

Ko se je namreč zahvaljeval za priznanje, je dejal, da je to lovorika za celotno avstrijsko smučanje. "Hvala vsem, ki sooblikujejo smučarski šport. Ponosen sem, da prevzemam priznanje, ki pa pripada smučarskim gledalcem. Hvaležen sem jim, obenem pa upam, da bo tako tudi v prihodnje. Veselim se poletja,  a kmalu bo prišla zima in nadaljevanje," so se glasile Hirscherjeve. Avstrijska javnost se jih je čvrsto oklenila ter jih označili za dokaj čvrst znak tekmovalčeve usmeritve. Vseeno pa bo, kot vse kaže, treba na uradno naznanitev nadaljevanja kariere še nekoliko počakati.    

Martin Čater
Sportal Zdaj še na skupni mukotrpni poti

Kdo se poslavlja?

Ob čakanju na Hirscherjevo uradno in dokončno odločitev o (ne)nadaljevanju kariere pa se je v razredu smučarskih upokojencev 2019 znašlo že kar nekaj znanih imen. V pretekli zimi ali po njej so tekmovalne smuči med drugim v kot postavili Lindsey Vonn, Aksel Lund Svindal, Felix Neureuther, Frida Hansdotter, Thomas Fanara, Mathias Hargin, Erik Guay, Werner Heel, Sandro Viletta, Patrick Küng, Natko Zrnčić-Dim

Janez Slivnik
Sportal Slivnik še ni stisnil roke
Ne spreglejte