Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
23. 6. 2017,
15.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Po Sloveniji Rafal Majka

Petek, 23. 6. 2017, 15.36

6 let, 6 mesecev

V Sloveniji so ga okronali za kralja, zdaj se že spogleduje s Francijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Rafal Majka | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Pretekli konec tedna smo bili v Sloveniji del velikega spektakla, ki je največ zadoščenja prinesel poljskemu kolesarju Rafalu Majki. S skupno zmago na dirki Po Sloveniji si je zagotovil pravo podlago za znameniti Tour, ki bo zanj letos nekaj posebnega.

Poljski kolesar Rafal Majka je pred prihodom na dirko Po Sloveniji tri tedne preživel na višinskih pripravah v Sierri Nevadi v Španiji, nato pa želel preizkusiti noge na eni izmed dirk, na kateri bo konkurenca pravšnja.

Od Contadorjevega pomočnika do kapetana

Na sklepnem vzponu na Roglo se je moral otresti Jacka Haiga in Giovannija Viscontija. | Foto: Vid Ponikvar Na sklepnem vzponu na Roglo se je moral otresti Jacka Haiga in Giovannija Viscontija. Foto: Vid Ponikvar V Sloveniji je v tretji etapi dobil priložnost za napad in se na vzponu na Roglo poskušal otresti Giovannija Viscontija in Jacka Haiga. Na koncu mu je uspelo in postal je kralj največje slovenske kolesarske pentlje.

A je bila Slovenija le vmesna postojanka pred osrednjim ciljem sezone. Prvič v karieri bo na znameniti francoski Tour odpotoval kot kapetan ekipe. Pred tem je imel vlogo pomočnika Alberta Contadorja in dvakrat osvojil majico za najboljšega hribolazca.

"Povsem drugače je, ko se na Tour odpravljam kot prvi mož ekipe. Zdaj bom moral biti osredotočen od začetka do konca. Prej sem imel vedno nalogo pomočnika. Letos me čaka povsem drugačna vloga in pristop bo bil drugačen. Osredotočenost že od prvega dne naprej," je povedal bronasti z olimpijskih iger lani v Riu.

Po zmagi v Sloveniji bi rad na Touru prav tako krojil vrh

Zmaga na dirki Po Sloveniji je zanj pravšnja popotnica za znameniti Tour, na katerem bo prvič v karieri kapetan ekipe in bo meril na skupno razvrstitev. | Foto: Vid Ponikvar Zmaga na dirki Po Sloveniji je zanj pravšnja popotnica za znameniti Tour, na katerem bo prvič v karieri kapetan ekipe in bo meril na skupno razvrstitev. Foto: Vid Ponikvar Poljak na največji dirki na svetu ni še nikdar posegel v bližino vrha skupne razvrstitve, ker to ni bila njegova naloga, zato pa je bil na primer na španski Vuelti tretji in peti, šesti ter sedmi na Giru.

"Cilj je uvrstitev med najboljših pet, kar ne bo lahko. Na Giru sem bil peti, vendar je Tour druga zgodba. Dirka je nekoliko bolj nervozna, bistveno težja, vendar čutim, da sem dobro pripravljen," je proti francoski pentlji, ki se bo začela 1. julija v nemškem Düsseldorfu, pogledal član ekipe Bora Hansgrohe, medtem ko je bil pred tem pet let član ekipe Saxo Bank.

Ne spreglejte