Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
4. 7. 2017,
9.14

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Wimbledon bolezen

Torek, 4. 7. 2017, 9.14

6 let, 7 mesecev

Zmagovalka Wimbledona po hudi bolezni: Nisem vedela, ali se bom naslednje jutro zbudila

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Marion Bartoli | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Marion Bartoli, zmagovalka Wimbledona, se je zaradi hude bolezni še lani bala za svoje življenje. Zdaj je razkrila, da bi, če bi že morala umreti, najraje v Wimbledonu. Danes uživa v življenju in ima pred seboj veliko osebnih ciljev.

Nekdanja francoska teniška igralka je najprestižnejši turnir osvojila leta 2013, potem ko je v finalu premagala Sabine Lisicki. Po hudi bolezni, ko se je bala za svoje življenje, se je letos v Wimbledon vrnila kot strokovna komentatorka, na življenje pa gleda veliko bolj pozitivno.

Marion Bartoli | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Če se že mora zgoditi, naj se v Wimbledonu

Francozinja, ki je v športni karieri ogromno prepotovala, meni, da je skrivnostni virus staknila na enem izmed svojih potovanj. Bartolijeva je pozneje razkrila svoje vsakdanje življenje, ki je zanjo postalo prava nočna mora. Njeno telo se je namreč odzivalo na vedno več stvari. "Bojim se za svoje življenje. Skrbi me, da se bo moje srce enkrat ustavilo. To ni življenje, gre za preživetje," je pred letom razlagala osemkratna zmagovalka turnirjev WTA.

Ni vedela, ali se bo naslednje jutro zbudila.  | Foto: Twitter - Voranc Ni vedela, ali se bo naslednje jutro zbudila. Foto: Twitter - Voranc

Bartolijeva se je borila proti virusu H1N1, danes poznanem kot prašičja gripa, zaradi katere je leta 1918 umrlo nekaj milijonov ljudi. Marion je prestala težko obdobje. "Nisem vedela, ali se bom naslednje jutro zbudila. Pomislila sem, da naj se, če že moram umreti, to zgodi v Wimbledonu. To bi lahko sprejela," je uvodoma povedala Bartolijeva.

Nisem mogla verjeti, da ljudje mislijo, da si to delam namerno Marion Bartoli je med boleznijo močno shujšala. | Foto: Guliverimage/Getty Images Marion Bartoli je med boleznijo močno shujšala. Foto: Guliverimage/Getty Images

Poleg tega, da se je v tistem času borila sama s seboj, se je morala spopadati z zlobnimi jeziki. Mnogi so mislili, da je anoreksična, saj je v razmeroma kratkem obdobju izgubila veliko mišične in telesne mase.

"Slišala sem ljudi, ki so za mojim hrbtom govorili o meni. Želela sem zavpiti, da ne vem, kaj se mi dogaja. Vsak dan sem se borila, da sem preživela. Nisem mogla verjeti, da ljudje mislijo, da si to delam namerno. Bila sem prestrašena od vsega skupaj. Nisem predelovala proteinov, izgubila sem lase. Zobje so mi skoraj izpadli, koža je pokala in bila izjemno tanka. Nisem se mogla umivati z običajno vodo, nisem mogla napisati elektronske pošte. Imela sem artritis in kupovala obleke za 14-letnice," je svojo dramatično izkušnjo opisovala Francozinja.

Zdaj spet živi in si želi ustvariti družino

Štiri mesece je bila v Parizu v bolnišnici, nato je morala na opazovanja v svojem domu v Dubaju. "Čutim, da se je to zgodilo z razlogom. Telo me je opomnilo, da ni imelo odmora od mojega osmega leta. Vse do takrat, dokler nisem zbolela. Zdaj se spet počutim živo in pripravljena sem si ustvariti ljubezensko zgodbo in družino," je še povedala danes 32-letna Marion Bartoli.

Ne spreglejte