Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 8. 2016,
13.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Blaž Rola Grega Žemlja Blaž Kavčič Portorož

Četrtek, 11. 8. 2016, 13.00

6 let, 6 mesecev

Challenger v Portorožu (3. dan)

Žemlja po izpadu soimenjakov zadnje slovensko upanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
portorož Tenis | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Drugi krog teniškega turnirja Tilia Slovenija Open v Portorožu je bil usoden za dva od treh slovenskih igralcev. Po dramatičnih dvobojih sta se poslovila Blaž Kavčič in Blaž Rola, upanje domačega občinstva na končno slovensko zmago pa ostaja Grega Žemlja.

Najizkušenejši slovenski reprezentant iz Žirovnice, ki je četrti nosilec turnirja z nagradnim skladom 42.500 evrov, je v drugem nastopu premagal Belgijca Yannicka Mertensa s 6:4, 6:2.

Ker se je program tretjega dne (sreda) glavnega turnirja zaradi dežja začel z nekoliko zamude, predhodna dvoboja na osrednjem igrišču pa sta trajala več kot šest ur, je Grega Žemlja na portoroški štadion prišel nekaj minut pred polnočjo, dvoboj pa je končal po dobri uri igre. V četrtfinalu ga v četrtek malce po 20. uri čaka 22-letni Srb Marko Tepavac, 178. igralec na svetu.

Grega Žemlja je preskočil tudi drugo oviro na letošnjem turnirju v Portorožu. | Foto: Vid Ponikvar Grega Žemlja je preskočil tudi drugo oviro na letošnjem turnirju v Portorožu. Foto: Vid Ponikvar

"Bil je zelo naporen dan, predvsem psihično, saj sem moral dolgo čakati, usklajevati ogrevanje in prehrano, a na koncu se je vse dobro izteklo. Bil sem zelo prepričljiv," je bil kratek 29-letni Žemlja.

Kavčiču ponagajali krči, Rola zapravil dve zaključni žogici

Tretji dan pa bosta skušala čim prej pozabiti druga dva slovenska igralca, Blaž Kavčič in Blaž Rola, ki sta zamudila izjemni priložnosti za napredovanje. Kavčič je imel vodstvo v nizih in 5:3 v drugem na svoj servis, Ptujčan pa je zapravil pet žogic za zmago.

Prvi je bil Ljubljančan. Madžara Martona Fucsovicsa je imel na kolenih. Prvi niz je dobil v podaljšani igri, v drugem pa je imel začetni udarec in vodstvo 5:3. Izgubil je naslednje štiri igre, na koncu pa tudi tretji niz s 6:4.

Blaž Kavčič je proti madžarskemu tekmecu zapravil veliko priložnost za zmago. | Foto: Vid Ponikvar Blaž Kavčič je proti madžarskemu tekmecu zapravil veliko priložnost za zmago. Foto: Vid Ponikvar

"Tedaj so me začeli grabiti krči, kar me je zelo presenetilo, saj tovrstnih težav običajno nimam. Verjetno sem bil tako živčen, saj sem želel zmagati oziroma narediti dober rezultat. Zelo sem razočaran, vendar to tekmo je treba čim prej pozabiti in misli usmeriti v nove izzive," je dejal zmagovalec Portoroža 2014.

Še bolj dramatično je izpadel Blaž Rola. Izgubil je 7:6, 6:7, 6:7. V drugem "tie breaku" je imel proti drugemu nosilcu iz Argentine, Renzu Olivu, dve zaključni žogici, v tretjem eno pri 5:4, dve pa pri 6:5. Čeprav je v seštevku osvojil tri točke več od tekmeca, je izpadel po treh urah in osmih minutah igre, kar je najdaljši dvoboj na dosedanjih štirih challengerjih Tilia Slovenia Open.

V dvojicah med najboljše štiri

Slovenska osmoljenca sta morala po polnoči še enkrat na igrišče; med dvojicami sta se uvrstila v polfinale, potem ko sta s 6:1 in 7:5 premagala prva nosilca turnirja Jamesa Cerretanija iz ZDA ter Avstrijca Philippa Oswalda. Dvoboj se je končal dvajset minut po eni uri zjutraj. Danes po 20. uri bosta Kavčič in Rola igrala za finale proti beloruski dvojici Sergej Betov/Ilija Ivaška.

Blaž Rola se je v konkurenci posameznikov poslovil v drugem krogu. | Foto: Vid Ponikvar Blaž Rola se je v konkurenci posameznikov poslovil v drugem krogu. Foto: Vid Ponikvar

Od višjepostavljenih igralcev se je v drugem krogu poslovil tretji nosilec Slovak Jozef Kovalik, poleg krvnika Blaža Role pa se je v četrtfinale zanesljivo prebil tudi prvi nosilec Nemec Florian Mayer.

Izidi, 2. krog:
Marton Fucsovics (Mad, 6) : Blaž Kavčič (Slo) 6:7 (3), 7:5, 6:4;
Renzo Oliva (Arg, 2) : Blaž Rola (Slo) 6:7 (2), 7:6 (8), 7:6 (4);
Florian Mayer (Nem, 1) : Aldin Setkić (BiH) 6:4, 6:3;
Danijel Medvedev (Rus) : Jozef Kovalik (Slk, 3) 6:3, 6:3;
Aleksander Kudrajčev (Rus, 7) : Ilija Ivaška (Blr) 6:3, 6:3;
Marko Tepavac (Srb) : Ruben Bemelmans (Bel, 8) 6:3, 6:4;
Adrian Menendez Maceiras (Špa) : Miljan Zekić (Srb) 6:3, 6:3;
Ne spreglejte