Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
1. 9. 2016,
16.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

OP ZDA

Četrtek, 1. 9. 2016, 16.38

6 let, 6 mesecev

Železna volja: sesedla se je, potem pa celo dobila dvoboj #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Tretji dan teniškega OP ZDA smo bili na igrišču številka trinajst priča drami. Johanna Konta se je sredi dvoboja dobesedno sesedla. Po zdravniški pomoči se ni predala in na koncu z železno voljo celo zmagala.

Britanski teniški igralki Johanni Konta se je uspelo prebiti v tretji krog OP ZDA, potem ko je imela v drugem krogu proti Bolgarki Cvetani Pironkovi precej zdravstvenih težav. Pri izidu 6:2 in 5:6 je britanska teniška igralka padla na kolena in začela nenadzorovano dihati. Zdravniška pomoč je že po nekaj minutah prišla na igrišče.

Zdravniška služba je bila zelo kmalu na igrišču. | Foto: Zdravniška služba je bila zelo kmalu na igrišču.

"Srce mi je začelo razbijati in nisem mogla nadzorovati svojega dihanja. Bilo je zelo neprijetno, saj sem začela hiperventilirati (prehitro in pregloboko dihanje, op. p.). Začela sem se tresti, zato sem se usedla tla."

Bilo je vprašanje, ali bo 14. igralka sveta sploh lahko nadaljevala dvoboj, vendar ji je zdravniška služba pomagala do te mere, da se je lahko vrnila na igrišče. Še več, zadnji niz je Kontejeva dobila z izidom 6:2 in se veselila uvrstitve v tretji krog.

"Naša telesa priganjamo do skrajnosti. Zagotovo sem dosegla svojo skrajno mejo. To je bil odziv mojega telesa," je na novinarski konferenci po dvoboju še povedala 25-letna britanska igralka, ki se bo v naslednjem krogu pomerila s Švicarko Belindo Bencic.

Prva je k igralki pritekla glavna sodinca in ji nudila pomoč. | Foto: Prva je k igralki pritekla glavna sodinca in ji nudila pomoč.

Kot je povedala britanska igralka, so bile razmere na igrišču zelo težke. Bila je izredno visoka stopnja vlage. | Foto: Kot je povedala britanska igralka, so bile razmere na igrišču zelo težke. Bila je izredno visoka stopnja vlage.

"Naša telesa priganjamo do skrajnosti. Zagotovo sem tokrat dosegla skrajno mejo," je povedala 25-letna britanska igralka. | Foto: "Naša telesa priganjamo do skrajnosti. Zagotovo sem tokrat dosegla skrajno mejo," je povedala 25-letna britanska igralka.

Ne spreglejte