Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 7. 2023,
21.00

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

Natisni članek

Chris Eubanks Danil Medvedjev Holger Rune Carlos Alcaraz Wimbledon

Sreda, 12. 7. 2023, 21.00

9 mesecev, 3 tedne

Wimbledon (ATP), 10. dan

Alcaraz izpolnil otroške sanje, Medvedjev izločil presenečenje turnirja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88
Carlos Alcaraz | Carlos Alcaraz se bo v polfinalu pomeril s tekmecem iz Rusije. | Foto Reuters

Carlos Alcaraz se bo v polfinalu pomeril s tekmecem iz Rusije.

Foto: Reuters

Po Srbu Novaku Đokoviću in Italijanu Janniku Sinnerju sta se v polfinale turnirja za grand slam v Wimbledonu uvrstila tudi ruski teniški igralec Danil Medvedjev in prvi nosilec Španec Carlos Alcaraz.

Ons Jabeur
Sportal Afričanka se je maščevala zmagovalki Wimbledona

Sedemindvajsetletni Rus, sicer zmagovalec odprtega prvenstva ZDA v New Yorku 2021, se je prvič v svoji karieri prebil v polfinale turnirja v Wimbledonu. Tretji nosilec turnirja Daniil Medvedjev je tako izločil presenečenje letošnjega turnirja, Američana Chrisa Eubanksa, trenutno 43. igralca sveta. Ta je odigral svoj prvi četrtfinale turnirja za grand slam. 

Rus Daniil Medvedjev se je prvič v karieri v Wimbledonu uvrstil med štiri najboljše. | Foto: Reuters Rus Daniil Medvedjev se je prvič v karieri v Wimbledonu uvrstil med štiri najboljše. Foto: Reuters

"Po zmagi v uvodnem nizu sem se želel izogniti petim nizom, po koncu tretjega pa sem srčno upal, da si ga bom priigral," je po četrtfinalni zmagi hudomušno dejal Rus in dodal: "V enem trenutku dvoboja sem povsem izgubil nit svoje igre, v četrtem in petem nizu pa sem znova vlekel prave poteze."

Alcaraz: V četrtfinalnih dvobojih ni več prijateljstva

Medvedjeva v polfinalu čaka Carlos Alcaraz, ki je brez izgubljenega niza premagal Danca Holgerja Runeja. Dvoboj 20-letnikov se je po dveh urah in 23 minutah končal z zmago favoriziranega Španca. Lanski zmagovalec odprtega prvenstva ZDA v New Yorku se je tretjič prebil v polfinale turnirja za grand slam, na letošnjem odprtem prvenstvu Francije v Parizu je v polfinalu klonil proti Srbu Novaku Đokoviću, na letošnjem Wimbledonu pa ga v polfinalu čaka Rus Danil Medvedjev.

Prvi igralec sveta je premagal nekdanjega soigralca v dvojicah. | Foto: Reuters Prvi igralec sveta je premagal nekdanjega soigralca v dvojicah. Foto: Reuters

"To je neverjetno, izpolnil sem svoje otroške sanje. Moje predstave na travnati podlagi so na visoki ravni, na veliko višji, kot sem pričakoval," je po obračunu dolgoletnih prijateljev dejal teniški zvezdnik s Pirenejskega polotoka in dodal: "V četrtfinalnih dvobojih ni več prijateljstva. Tvoja glavna naloga je, da se osredotočiš na igro, kar mi je danes tudi uspelo."

Igralca, ki sta v mladinskih letih skupaj igrala v dvojicah, sta tokrat v četrtfinalu najprestižnejšega turnirja prekrižala loparje. To je bil njun tretji medsebojni dvoboj. Na prvem na turnirju Next Gen ATP Finals je zmagal Španec, leta 2022 na turnirju v Parizu pa je Alcaraz dvoboj predal.

Carlos Alcaraz in Holger Rune, ko sta kot mladinca skupaj igrala v dvojicah.

Wimbledon, četrtfinale:

Carlos Alcaraz (Špa, 1) – Holger Rune (Dan, 6) 7:6 (3), 6:4, 6:4
Daniil Medvedjev (Rus, 3) - Chris Eubanks (ZDA) 6:4, 1:6, 4:6, 7:6 (4), 6:1.

Preberite še:

Wimbledon Novak Đoković
Sportal Kot bi izgubljen prvi niz Đokovića razjezil
Wimbledon Iga Swiatek
Sportal Četrtfinalni pretres: po četrti izpadla še prva nosilka

 

Ne spreglejte