Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 7. 2019,
20.37

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

Natisni članek

Novak Đoković Roger Federer Rafael Nadal teniški globus Wimbledon

Ponedeljek, 8. 7. 2019, 20.37

4 leta, 9 mesecev

Wimbledon (ATP), 7. dan

Vodilna trojka moškega tenisa brez težav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80
Roger Federer | Roger Federer je Mattea Berrettinija premagal le po dobri uri igre. | Foto Reuters

Roger Federer je Mattea Berrettinija premagal le po dobri uri igre.

Foto: Reuters

Vodilna trojka moškega svetovnega tenisa na letošnjem turnirju v Wimbledonu še ni zašla v težave. V osmini finala so gladke zmage dosegli tako Novak Đokovič kot Rafael Nadal in Roger Federer. Slednji je postal najstarejši četrtfinalist turnirjev za grand slam v zadnjih 28 letih, potem ko je po uri in 13 minutah igre s 6:1, 6:2 in 6:2 "povozil" Italijana Mattea Berrettinija.

Branilec naslova, Srb Novak Đoković, je s 6:3, 6:2 in 6:3 premagal Francoza Uga Humberta. S tem se je že 11. uvrstil v četrtfinale najprestižnejšega turnirja na svetu. Naslednji tekmec prvega igralca sveta bo Belgijec David Goffin, 66. igralec sveta, ki do letos sploh ni igral turnirjev na travi. V medsebojnih dvobojih Srb vodi s 5:1.

Nič več težav ni imel Španec Rafael Nadal, ki se je še sedmič v karieri uvrstil v četrtfinale. S trikrat po 6:2 je nadigral Portugalca Joaoa Suoso. Zmagovalec turnirja leta 2008 in 2010 se bo v četrtfinalu pomeril z Američanom Samom Querreyjem, na turnirjih za grand slam bo v četrtfinalu nastopil že 39-ič, na teh turnirjih pa lovi 19. zmago, s katero bi le še za eno zaostajal za Švicarjem Rogerjem Federerjem.

Rafael Nadal | Foto: Reuters Foto: Reuters

Tudi slednji ima priložnost, da še popravi svoj rekord, saj še vedno blesti. Danes je je postal najstarejši četrtfinalist turnirjev za grand slam v zadnjih 28 letih, potem ko je s 6:1, 6:2 in 6:2 "povozil" Italijana Mattea Berrettinija.

Najstarejši četrtfinalist največjih turnirjev bo še naprej ostal Američan Jimmy Connors, ki se je leta 1991 uvrstil v četrtfinale turnirja v New Yorku.

Za 37-letnega Švicarja, osemkratnega zmagovalca turnirja, je bila to že 99. zmaga v Wimbledonu, med najboljših osem se je uvrstil že 17-ič. V četrtfinalu se bo pomeril z Japoncem Keijem Nishikorijem, ki je bil v štirih nizih boljši od Kazahstanca Mihaila Kukuškina.

Poleg omenjenih igralcev sta se v četrtfinale uvrstila še Španec Roberto Bautista in nekoliko presenetljivo Argentinec Guido Pella, ki je v maratonu po petih nizih in preobratu ugnal Kanadčana Miloša Raonića.

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković že po tednu dni ostaja brez Gorana Ivaniševića
Daniil Medvedev
Sportal Ne splača se uničevati wimbledonske trave. Sledi huda kazen. #video

ATP

Ne spreglejte