Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 7. 2017,
21.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Wimbledon Polona Hercog

Torek, 4. 7. 2017, 21.43

6 let, 6 mesecev

Wimbledon (WTA), 2. dan

Hercogova ekspresno odpravila Nemko: Odločila sta močna glava in dober servis

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Polona Hercog | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V Wimbledonu se nadaljujejo dvoboji prvega kroga. Odlično je svoje delo opravila Polona Hercog, edina slovenska predstavnica med posameznicami, ki se počasi vrača po poškodbi. Slovenka je hitro, s 6:2 in 6:1, izločila Nemko Anniko Beck.

Hercogova (265. igralka na lestvici WTA), ki se je v glavni del turnirja uvrstila skozi kvalifikacije, je nemški tekmici, 84. igralki sveta, prepustila le tri igre in je taktično zelo dobro odigrala dvoboj.

Mariborčanka, ki se v karavano vrača po težavah z zdravjem, zaradi česar je precej poslabšala svojo uvrstitev na svetovni jakostni lestvici, je tako še drugič premagala Beckovo, potem ko je bila od Nemke boljša tudi leta 2015 v New Havnu, takrat na trdi podlagi.

Razbila Nemkin ritem

"Za današnjo zmago je bilo odločilno, da sem v glavi precej močna in poskušam kar se da dobro servirati. Mislim, da me je servis rešil v par odločilnih trenutkih. Beckova je zelo stabilna igralka, ki se zelo dobro giba, tako, da sem morala razbiti njen ritem. Mislim, da sem igrala zelo potrpežljivo," je po dvoboju sporočila Hercogova.

Za preboj v tretji krog nad Lepchenkovo

Štajerko v 2. krogu turnirja čaka v uzbekistanskem Taškentu rojena Američanka Varvara Lepchenko, 68. igralka sveta, ki je bila v dveh nizih boljša od Američanke Lauren Davis, 26. igralke na svetovni jakostni lestvici WTA.

Enaintridesetletna Lepchenkova vodi s 3:2 v medsebojnih obračunih z mlajšo Hercogovo, ki je kar 197 mest slabše uvrščena. Nazadnje je bila Lepchenkova boljša od Hercogove lani na turnirju WTA v nizozemskem 'S-hertogenboschu, ko je na travnati podlagi slavila s 6:4, 6:0. Hercogova je proti Američanki dobila oba dvoboja na peščeni podlagi, leta 2009 v Cuneu in leta 2012 v Charlestonu, na trdi podlagi v Sydneyju (2010) in na OP Avstralije v Melbournu (2013) pa je bila boljša Lepchenkova.

Hercogova se bo v drugem krogu udarila z Varvaro Lepchenko. | Foto: Getty Images Hercogova se bo v drugem krogu udarila z Varvaro Lepchenko. Foto: Getty Images

Še tretjič v karieri v drugem krogu

Šestindvajsetletna Hercogova bo še tretjič v karieri, po turnirjih v letih 2011 in 2014, zaigrala v drugem krogu Wimbledona. Doslej se še nikoli v karieri ni prebila v 3. krog turnirja za grand slam na travnati podlagi. Na turnirjih velike četverice je bila najvišje na odprtem prvenstvu Francije leta 2010, ko je prišla do 3. kroga.

Najvišja uvrstitev Hercogove na lestvici WTA med posameznicami je bilo 35. mesto z 12. septembra 2011, lani je prvič po letu 2009 končala zunaj prve stoterice.

Prva nosilka uspešno prek Američanke

Na osrednjem igrišču je svoje delo že opravila prva nosilka turnirja Angelique Kerber, ki je z dvakrat  6:4 preskočila Američanko Irino Falconi. Nemka bo v drugem krogu igrala proti boljši iz obračuna med Belgijko Kirsten Flipkens in Japonko Misaki Doi.

"To je bil res en zelo dober uvodni dvoboj. Prvi krogi na turnirjih za grand slam so vedno zelo naporni, še zlasti potem, ko sem letos izgubila prvi dvoboj v Parizu. Razmišljala sem le, kako dobiti naslednjo točko ter se trudila najti svoj ritem," je dejala Kerberjeva.

Radwanska izločila Jankovićevo

Že po prvem krogu je tekmovanja konec za Jeleno Janković, ki je leta 2007 v mešanih dvojicah osvojila lovoriko. Z 2:0 v nizhi (7:6, 6:0) jo je izločila nekdanja finalistka tega turnirja, deveta nosilka Agnieszka Radwanska.

V 2. krog sta napredovali tudi tretja nosilka Čehinja Karolina Pliškova, petopostavljena Danka Caroline Wozniacki.

* ATP, 2. dan

Dvoboji v živo:

 

Ne spreglejte