Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
4. 7. 2017,
10.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

Venus Williams Wimbledon

Torek, 4. 7. 2017, 10.25

6 let, 6 mesecev

Venus Williams se je zlomila pred novinarji #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Venus Williams, petkratna zmagovalka Wimbledona, se je v ponedeljek na novinarski konferenci zlomila. Teniška igralka je bila pred kratkim vpletena v prometno nesrečo, v kateri je ena oseba izgubila življenje.

Nesreča se je pripetila 9. junija v kraju Palm Beach Gardens na Floridi. V nesreči je moški, ki je bil v avtomobilu sovoznik, dobil poškodbe glave in je umrl za posledicami nesreče dva tedna kasneje, 22. junija. Kljub temu se je 37-letna Američanka odločila, da bo igrala na najprestižnejšem turnirju v sezoni.

"Ne da se opisati z besedami, kako strašno je vse skupaj. Sem brez besed." | Foto: YouTube "Ne da se opisati z besedami, kako strašno je vse skupaj. Sem brez besed." Foto: YouTube "Sem brez besed"

Venus Williams je v uvodnem krogu Wimbledona igrala proti Belgijki Elise Mertens in jo premagala po dveh nizih (7:6, 6:4). Po dvoboju jo je eden izmed novinarjev vprašal o nesreči, potem ko je na svoj Facebook profilu družini pokojnega izrazila sožalje. "Ne da se opisati z besedami, kako strašno je vse skupaj. Sem brez besed," je povedala trenutno 11. igralka sveta, ki je takoj za tem planila v jok in zapustila tiskovno konferenco.

Venus Williams | Foto: Facebook Foto: Facebook

Po nekaj minutah se je vidno pretresena vrnila in odgovorila še na nekaj novinarskih vprašanj. "Tenis je še vedno ljubezen mojega življenja. Daje mi veliko veselja. V življenju ne moreš biti na vse pripravljeni. Pripravljala sem se že na veliko dvobojev. Poskušala sem se pripraviti na vse, kar lahko pričakujem od nasprotnice, ampak ne moreš se na vse pripraviti. Ne vem, kaj bo prinesel jutrišnji dan. To sem se naučila," je dodala nekdanja prva igralka sveta.

Venus Williams je prekršila pravilo oblačenja, potem ko je oblekla rožnato spodnje perilo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Venus Williams je prekršila pravilo oblačenja, potem ko je oblekla rožnato spodnje perilo. Foto: Guliverimage/Getty Images

Z rožnatim modrčkom je kršila pravila

Venus Williams je na uvodnem dvoboju prekršila pravilo "vse belo". Dvoboj je prekinil dež, med odmorom pa si je Williamsova zamenjala rožnat modrček. S tem je prekršila pravilo, saj je jasno zapisano, da mora biti spodnje perilo v beli barvi.

Po dvoboju so jo vprašali, ali se zaradi tega morala zagovarjati pri organizatorjih turnirja. "Da, ampak ne želim govoriti o tem. Zame je vse skupaj nekoliko nerodno. To bom prepustila vam. Vi lahko o tem govorite s prijatelji, jaz bom šla skozi to."

Organizatorji turnirja niso potrdili, da so opravili razgovor z Williamsovo glede njenega spodnjega perila. "To je zasebna stvar med klubom in igralcem."

Ne spreglejte