Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 8. 2019,
7.43

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

Natisni članek

teniški globus Montreal Toronto ATP WTA Rafael Nadal Naomi Osaka Serena Williams

Petek, 9. 8. 2019, 7.43

4 leta, 9 mesecev

Teniški globus, 9. avgust

Nadal na večni lestvici prehitel Federerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95
Rafael Nadal | Rafael Nadal je dosegel rekordno, 379. zmago na turnirjih serije masters 1000. | Foto Reuters

Rafael Nadal je dosegel rekordno, 379. zmago na turnirjih serije masters 1000.

Foto: Reuters

Na teniških turnirjih WTA in ATP v Torontu in Montrealu v Kanadi so že znani vsi četrtfinalni pari. Serena Williams se bo za polfinale udarila z Naomi Osaka, Rafaela Nadala pa čaka Italijan Fabio Fognini. Španec je z zmago v osmini finala na večni lestvici prehitel švicarskega zvezdnika Rogerja Federerja. 

Rafael Nadal je dosegel rekordno, 379. zmago na turnirjih serije masters 1000, tako da je po številu zmag zdaj sam na vrhu lestvice. Do zdaj si je prvi položaj delil s Švicarjem Rogerjem Federerjem.

Španski zvezdnik je obenem tudi rekorder po številu osvojenih mastersov 1000, saj ima 34 zmag. Sledita mu prvi igralec sveta, Srb Novak Đoković, s 33 naslovi ter Federer z 28.

Nadal je 379. zmago osvojil ponoči v osmini finala Montreala, ko je s 6:3 in 6:4 premagal Argentinca Guida Pello. Na poti do polfinala mu zdaj stoji še Italijan Fognini, ki je ponoči prav tako zanesljivo domov poslal Francoza Mannarina.

Takole je Nadal prišel na dvoboj s Pello:

Asa se bosta reaktivirala v združenju ATP

Nadal je v četrtek dejal, da sta se skupaj z dolgoletnim tekmecem Federerjem odločila, da se znova vključita v svet igralcev združenja ATP. Poleg njiju je nov član sveta postal še Avstrijec Jürgen Melzer.

Trojico so v svet izvolili soigralci. Tako so se zapolnila prosta mesta, ki so se sprostila po odstopu Nizozemca Robina Haaseja, Škota Jamieja Murrayja in Ukrajinca Sergeja Stahovskega pred začetkom letošnjega Wimbledona.

Nadal je predstavnik najboljših 50 igralcev na lestvici ATP, Melzer je predstavnik dvojic, Federer pa ima prosto vlogo.

"Z Rogerjem sva se odločila, da greva skupaj v to. Tam ne bom sam. On tam ne bo sam. Oba lahko pomagava nekako spremeniti ta šport, upajmo, da na boljše. Z Rogerjem nama skozi kariero ni bilo nikoli vseeno za tenis. Veliko stvari se je dogajalo. Želiva si biti del tega in zato sva zdaj tukaj," je povedal Nadal.

Tako Nadal kot Federer sta sicer v preteklosti že bila del sveta igralcev, svoji vlogi bosta zasedla takoj, v svetu pa bosta do konca mandata, ki poteče pred začetkom turnirja v Wimbledonu 2020.

V zadnjih nekaj mesecih se je pojavilo več nesoglasij glede določenih težav, saj je predsednik sveta Srb Novak Đoković velikokrat drugačnega mnenja kot Nadal in Federer. Srb je številne teniške igralce razburil tudi z vlogo, ki jo je imel pri upokojitvi priljubljenega predsednika združenja poklicnih teniških igralcev (ATP) Britanca Chrisa Kermode.

Mesto v četrtfinalu sta si si priigrala še Španec Bautista Agut in Francoz Monfils. Prva četrtfinalna dvoboja bosta odigrana že danes zvečer po slovenskem času, loparja bosta prekrižala Rus Medvedev in Avstrijec Thiem ter Nemec Zverev in še en Rus Karen Kačanov.

Naomi Osaka se bo v četrtfinalu Toronta pomerila s Sereno Williams. | Foto: Reuters Naomi Osaka se bo v četrtfinalu Toronta pomerila s Sereno Williams. Foto: Reuters

Ponoči sta si mesto med najboljšimi osmimi teniškimi igralkami v Torontu priigrali deseta in druga igralka sveta, Serena Williams in Naomi Osaka. Američanka je v osmini finala v dveh nizih odpravila Rusinjo Ekaterino Aleksandrovo, Japonka je bila prav tako v dveh nizih boljša od Poljakinje Ige Swiatek. V četrtfinalu bosta obračunali med seboj.

Čehinja Marie Bouzakova, ki je ponoči izločila Latvijko Ostapenkovo, se bo v četrtfinalu pomerila z Romunko Simono Halep, Američanka Keninova z Ukrajinko Svitolino, Čehinja Pliškova pa z domačinko Bianco Vanesso Andreescu.

ATP:

WTA:

Preberite še:

Karolina Pliškova
Sportal Pestro teniško dogajanje v Kanadi
Ashleigh Barty
Sportal Avstralki grozi, da bo ostala brez prvega mesta
Serena Williams
Sportal To so najbolje plačane športnice na svetu
tenis Portorož
Sportal Razlog več, zakaj avgusta obiskati Portorož

 

Ne spreglejte