V Stožicah spektakel Đokovič – Sampras?

Dvorana Stožice bo po rokometni, odbojkarski in košarkarski dobila tudi teniško preobleko. Za teniški krst celo spektakel Sampras – Đoković?

1 / 2

Foto: Reuters

2 / 2

Foto: Reuters

Že lep čas je javna skrivnost, da si ob vidnem odobravanju upravljalca zasebni investitor prizadeva v Stožicah organizirati tudi odmeven teniški dogodek. Če gre verjeti nepreverjenim informacijam spletnega medija "Tenisportal ", bi mogočno dvorano lahko krstila velika zvezdnika svetovnega tenisa Pete Sampras in Novak Đoković. Omenjeni medij navaja, da naj bi vrhunska mojstra loparje prekrižala že 27. septembra.

Pri javnem zavodu Šport Ljubljana, ki ima pod svojim okriljem tudi Stožice, priprav na srbsko-ameriški teniški praznik v največji dvorani v državi niso želeli potrditi. Vseeno pa direktor Roman Jakič priznava, da se bržčas še letos obeta prvi teniški dvoboj v novem objektu. "O imenih ne morem govoriti. Želja je odmeven teniški dvoboj, za katerim pa stoji povsem zasebna iniciativa," pravi Jakič, ki v Stožicah "obljublja" tudi plavalno tekmovanje in hokejske tekme.

Če se bosta Đoković in Sampras res srečala, bo to največji teniški spektakel v zgodovini Slovenije. Zadnji ekshibicijski dvoboj v Ljubljani, v katerem je sodeloval zvezdnik svetovnega formata, je bil na sporedu leta 2006, ko je Šved Stefan Edberg ugnal takrat še najstnika Blaža Kavčiča.

"Nole" je v letošnjem letu daleč najbolj vroče teniško ime na svetu in je s prvih dveh mest na lestvici ATP izrinil Španca Rafaela Nadala ter Švicarja Rogerja Federerja. V tej sezoni je dobil tako odprto prvenstvo Avstralije kot Wimbledon in bil le enkrat poražen. Sampras je eden izmed najboljših igralcev vseh časov. V 90. letih prejšnjega stoletja je bil kar šest let zapored prvi igralec sveta, skupaj pa je zbral 14 turnirjev za grand slam. "Pistol Pete" je bil znan po svojem natančnem začetnem udarcu in enem izmed najmočnejših forhendov na svetu.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano