Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 7. 2012,
8.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 6. 7. 2012, 8.13

7 let, 12 mesecev

V igri ni samo finale Wimbledona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V polfinalu tretjega teniškega turnirja za grand slam, slovitega Wimbledona, se bosta ob 14.00 pomerila prvi in tretji igralec sveta. Dvoboj med Đokovićem in Federerjem je finale pred finalom.

Novak Đoković in Roger Federer sta se doslej med seboj pomerila že šestindvajsetkrat v vseh mogočih okoliščinah, a zdi se, da gre tokrat za poseben dvoboj. Ne le, da bo to njuno prvo srečanje v Wimbledonu, najslavnejšem teniškem turnirju na svetu, v igri je tudi prvo mesto na svetovni teniški lestvici ATP. Srbski zvezdnik je lani po zmagi v Wimbledonu prvič v karieri stopil na teniški prestol, prvega mesta pa odtlej ni več izpustil iz rok. Švicar je bil nazadnje na vrhu pred nekaj več kot dvema letoma. Še malce starejši je njegov zadnji osvojeni turnir za grand slam. Če bo prekinil post, bo po dolgem času spet postal najboljši igralec na svetu.

Nole ne razmišlja o izgubi številke ena

"Zanimivo, da je to najin prvi medsebojni dvoboj na travnati podlagi. Zelo se ga že veselim. Za zdaj je za mano odličen turnir. Vesel sem tudi, da se zopet počutim dobro, zaradi česar sem pred obračunom z Novakom zelo samozavesten," je strnil 30-letni Federer, ki so ga v dvoboju osmine finala z Belgijcem Malissom mučile hude bolečine v hrbtu. Pet let mlajši tekmec ne razmišlja dosti o morebitni izgubi primata v tenisu. "Ko igraš v sklepni fazi grand slama proti enemu izmed največjih konkurentov, je vedno veliko stvari v igri. Želim se zgolj osredotočiti na dvoboj," je dejal Nole in pohvalil Federerjev način igre na travnati podlagi. Hkrati se Beograjčan zaveda tudi svojega napredka, zaradi katerega je lani prvič v karieri zmagal v All England Clubu.

Oba letošnja obračuna dobil Đoković

Zelo zanimivi so tudi nekateri statistični podatki obeh igralcev, tako v Wimbledonu kot v tej sezoni nasploh. Federer je v dobre pol leta dobil tri dvoboje več (44) od Đokovića, oba pa sta vknjižila po šest porazov. Med seboj sta se pomerila dvakrat, obakrat na peščeni podlagi. Tako v polfinalu rimskega mastersa kot polfinalu Roland Garrosa je bil uspešnejši Srb. Slednji je osvojil dva turnirja, Federer pa štiri. V letošnjem Wimbledonu sta v prvih petih dvobojih oba osvajala 79 odstotkov točk na prvi servis in 59 na drugi. Ne glede na statistiko pa je Đoković na največjih tekmovanjih na svetu v zadnjem času boljši od Federerja. Zdi se, da lahko razen proti Nadalu na pesku vedno preklopi v višjo prestavo, medtem ko Federer proti Srbu te možnosti nima.

Ne spreglejte