Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 6. 2008,
12.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 6. 6. 2008, 12.53

8 let

V finalu spet Federer in Nadal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V finalu letošnjega OP Francije se bosta pomerila Rafael Nadal in Roger Federer. Hercogova se je uvrstila v finale dvojic med mladinkami, Srebotnikova pa je ostala brez naslova mešanih dvojic.

Velenjčanka je letos na pariškem pesku le ostala brez lovorike. Po izpadu v konkurenci posameznic (poraz proti Švicarki Patty Schnyder) ter nepričakovano hitrem slovesu med ženskimi dvojicami (skupaj z Japonko Ai Sugijama) je najboljša slovenska teniška igralka še tretjič v dobrem tednu na odprtem prvenstvu Francije občutila grenkobo poraza.

V petkovem finalu je skupaj s Srbom Nenadom Zimonjićem priznala premoč Belorusinji Viktoriji Azarenka in Američanu Bob Bryan. Slednja sta v drugem nizu pri vodstvu s 5:2 v igrah zapravila že dve zaključni žogici, na koncu pa sta v podaljšani igri drugega niza pokazala več zbranosti in si po 67 minutah dvoboja zagotovila prestižno zmago.

"Dvoboja nisva dobro začela, saj Zimonjić ni bil tako aktiven na mreži kot sicer, pa tudi sama nisem prikazala najboljše igre. Na drugi strani je Azarenka odlično vračala servise. Pri 3:5 v drugem nizu sva sicer nekako čudežno rešila tri zaključne žogice, za kaj več pa bi morala igrati bolje. Tako lahko nasprotnikoma le čestitam," je po finalnem nastopu dejala Srebotnikova in dodala: "Sedaj si bom najprej vzela dva dni počitka, potem pa se začnejo priprave za tretji letošnji grand slam v Wimbledonu in turnir v Hertogenboschu."

Nadal premočen za Đjokovića, Federer za Monfilsa

V uvodnem polfinalnem dvoboju v konkurenci ''močnejšega'' spola sta se pomerila trikratni zaporedni zmagovalec Roland Garrosa Rafael Nadal, ki v francoski prestolnici (vsaj kar se tiče nastopov na peščeni podlagi) še ni izgubil ter tretji igralec na svetu ter nedavni zmagovalec OP Avstralije Novak Djoković. Slednji je moral priznati premoč Špancu, ki je slavil v treh nizih s 6:4, 6:3, 7:6 (3).

"Moja igra v prvih dveh nizih je bila skoraj popolna. Tretji niz pa je bil druga zgodba, poleg tega je bolje zaigral tudi Đoković. Potem ko sem povedel s 3:0, sem nadaljeval izjemno slabo. Morda sem se kar nekako ustrašil vodstva s 4:0, ki bi bržkone že prevesilo jeziček na tehtnici. Tekmec je imel zaključno žogico za niz, ko sem sam menil, da imam vse pod nadzorom. A ves čas sem vedel, da bi bilo tudi zanj težko, četudi bi dobil tretji niz, še dva niza odigrati na tako visoki ravni," je po dvoboju povedal Nadal.

Za drugo vstopnico za nedeljski finale sta se pomerila prvi nosilec Švicar Roger Federer ter ljubljenec domačih tribun, nepostavljeni Francoz Gäel Monfils. Slednji se je favoriziranemu tekmecu sicer dobro upiral in navduševal polne tribune štadiona Philippe Chatrier, a moral prvemu igralcu sveta na koncu vendarle priznati premoč. Federer je slavil v štirih nizih s 6:2, 5:7, 6:3 in 7:5.

"Dvoboj z Monfilsom je bil precej težji, kot sem pričakoval, saj ga je težko zlomiti. Igra do zadnje sape in sam sem res vesel, da sem se prebil naprej. Težko je bilo igrati proti njemu. Dejstvo je, da je izjemen talent, kar je letos dokazal tudi na velikem odru," je tekmeca po dvoboju pohvalil Federer, ki ima v svojem desetem nastopu v Rolandu Garrosu lepo priložnost, da se vpiše v zgodovino. Šestindvajsetletnik bi lahko v nedeljo z zmago postal komaj šesti igralec v zgodovini tega športa, ki bi osvojil vse štiri turnirje za veliki slam. Do sedaj je to uspelo le Andreju Agassiju, Donaldu Budgeu, Royu Emersonu, Rodu Laverju in Fredu Perryju.

Hercogova v finalu mladinskega OP Francije

Slovenska teniška igralka Polona Hercog se je v mladinski konkurenci prebila do finala med dvojicami. Skupaj z Avstralko Jessico Moore, s katero sta osmi nosilki, sta v polfinalu gladko dvakrat s po 6:1 v nizih premagali Slovakinji Lenko Jurikovo in Romano Tabakovo.

V finalu se bo Hercogova v paru z avstralsko vrstnico tako za zmago med dvojicami na mladinskem Rolandu Garrosu udarila s sedmima nosilkama, Nizozemkama Lesley Kerkhove in Arantxo Rus. To bo za mlado Mariborčanko tudi odlična priložnost za maščevanje, saj jo je v konkurenci posameznic v četrtfinalu prav Rusova v treh nizih s 3:6, 6:1 in 6:3 izločila iz nadaljevanja.

Ne spreglejte