Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
26. 7. 2017,
15.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Novak Đoković

Sreda, 26. 7. 2017, 15.06

6 let, 6 mesecev

Uradno: konec sezone za Novaka Đokovića #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković, eden od najboljših teniških igralcev, se je odločil, da konča letošnjo sezono. Razlog za to je poškodba komolca, ki ga pesti že več kot leto. Đoković je še razkril, da ne bo šel na operacijo, ampak da bo poškodbo saniral po naravni poti.

Že nekaj časa se je ugibalo, kako se bo nadaljevala sezona trenutno četrtega igralca sveta. Kot je sporočil, je sezona zanj končana. Đoković je nazadnje igral v Wimbledonu, ko je moral v četrtfinalu predati dvoboj Tomašu Berdychu. Že takrat je povedal, da si ne želi operacije, pri tem vztarja tudi danes. Ker od zdravnikov še ni dobil diagnoze, se je odločil, da si bo vzel odmor do začetka prihodnje sezone.

"Na žalost je to novica, ki sem jo moral sporočiti. Pogovoril sem se s številnimi specialisti, ki so se strinjali, da potrebujem odmor. Poškodba je bila v zadnjih mesecih vse hujša. Gre za vrsto poškodbe, za katero trenutno ni rešitve. Dal bom času čas in pustil, da se vse dogaja po naravni poti," je povedal Đoković in dodal, da bi se rad čim prej vrnil na igrišče in normalno treniral.

 

Andre Agassi ostaja z njim tudi v prihodnji sezoni. | Foto: Reuters Andre Agassi ostaja z njim tudi v prihodnji sezoni. Foto: Reuters Andre Agassi ostaja, Mario Ančić še razmišlja

Nekdanji prvi igralec sveta si bo do takrat vzel čas za napredovanje v igri, ob tem pa si bo okrog sebe sestavil ekipo, ki ga bo spremljala tudi v prihodnji sezoni. Za zdaj je že jasno, da v ekipi ostaja Andre Agassi. Z njim se je srečal v Torontu, kjer je imel preglede.

"Hvala Andreju, ker je bil v tej sezoni z menoj in z menoj delil svoje izkušnje. Veselim se nadaljnjega sodelovanja z njim in da me bo spremljal na največjih turnirjih. Mario Ančić se še ni odločil. Ker ima obveznosti na drugih področjih, kjer dela že leta, potrebuje več časa za odločitev. V igri so še nekateri drugi trenerji, a o teh se bomo pogovarjali, ko bo svojo odločitev sporočil Mario."

Ta čas bo skušal čim bolj izkoristiti za družino. | Foto: Facebook Ta čas bo skušal čim bolj izkoristiti za družino. Foto: Facebook

Prosti čas bo izkoristil za družino

V tem času si bo Nole vzel nekaj več časa za družino, saj kmalu pričakuje drugega otroka. Kot je dejal, je bila to zanj izjemno težka odločitev, a skuša na vse gledati s pozitivne strani. "Vse, kar se dogaja v življenju, se dogaja z razlogom. Ta čas bom poskusil čim bolje izkoristiti za družino. Čez mesec ali mesec in pol bova z Jeleno z božjo pomočjo spet postala starša. Očitno se je to moralo zgoditi," je na novinarski konferenci v Beogradu še povedal Đoković.

Letos ni našel prave forme

Novak Đoković že vse od konca lanske sezone ni bil v pravi formi. Razpustil je vso ekipo, pred tem se je razšel tudi z Borisom Beckerjem, s katerim sta zelo dobro sodelovala. Letos je dobil dva turnirja (Doha, Eastbourne), na turnirjih za grand slam pa ni ravno najbolj blestel. Na OP Avstralije je izpadel že v drugem krogu, v Parizu se je prebil do četrtfinala, v Wimbledonu pa je moral zaradi poškodbe komolca predati dvoboj.

Ne spreglejte