Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 12. 2021,
11.03

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02

2

Natisni članek

Peng Shuai Novak Đoković

Petek, 3. 12. 2021, 11.03

1 leto, 2 meseca

Novak Đoković navijač

Trepetanje: Takšnega Novaka Đokovića redko vidimo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02

2

Novak Đoković | Ko Novak Đoković igra za reprezentanco, njegova čustva še bolj privrejo na plan. | Foto Guliverimage

Ko Novak Đoković igra za reprezentanco, njegova čustva še bolj privrejo na plan.

Foto: Guliverimage

Ta teden poteka Davisov pokal, najprestižnejše ekipno tekmovanje v tenisu. Tam igra tudi Novak Đoković, prvi igralec sveta, ki je še enkrat pokazal, koliko mu pomeni, da igra za svojo državo. Tako čustvenega, sploh ob igrišču, ga redko vidimo.

Navija in trepeta za vsako točko

Novak Đoković je v svoji športni karieri dosegel vse, a ko igra za svojo reprezentanco, njegova čustva pridejo še bolj do izraza. In ni važno, ali je Davisov pokal, olimpijske igre ali pokal ATP. To se je videlo pred dnevi, ko je Srbija igrala proti Kazahstanu.

Beograjčan na buren način proslavlja vsak točko in težko skriva svoja čustva, sploh ko je ob igrišču. Na družbenih omrežjih sta se pojavila fotografija in videoposnetek, kako prvi igralec sveta v četrtfinalnem dvoboju proti Kazahstanu navija in trepeta za zmago Miomirja Kecmanovića. Ta je po izredno napetem dvoboju izgubil proti Mikhailu Kukuškinu.

Danes jih čaka dvoboj proti Hrvaški

Srbija se je po uvodni izgubljeni točki proti Kazahstanu vseeno uvrstila v polfinale Davisovega pokala. Najbolj zaslužen za to pa je bil nihče drug kot Nole. Srbija bo danes v polfinalu igrala proti reprezentanci Hrvaške. Srbija in Hrvaška sta se do danes dvakrat pomerili, oba dvoboja pa so dobili Srbi.

Še vedno mnogi menijo, da je premalo informacij o Peng Šuai. | Foto: Še vedno mnogi menijo, da je premalo informacij o Peng Šuai.

Zelo jasno mnenje ima tudi o zloglasnem primeru kitajske igralke

Primer kitajske teniške igralke Peng Šuai, ki je visokega funkcionarja kitajske komunistične partije obtožila spolnega napada. Čeprav se je nekdanja prva igralka sveta večkrat javila, mnogi dvomijo, da je svobodna in da lahko govori, kar želi.

Mednarodno združenje teniških igralk WTA je zaradi neodzivnosti kitajskih oblasti v primeru igralke Peng Šuai v sredo odpovedalo vse turnirje, ki bi jih morala v prihodnjem letu gostiti Kitajska, vključno s tistimi v Hongkongu. Prav tako se uradni Peking glede tega primera vse do danes ni odzval.

"Ne vidim, da je WTA naredil kaj narobe." | Foto: Reuters "Ne vidim, da je WTA naredil kaj narobe." Foto: Reuters "To je lahko kdorkoli"

Je bil pa v svojem odzivu zelo jasen Novak Đoković. "Povsem podpiram odziv WTA, saj nimamo dovolj informacij, kaj je s Peng Šuai. Kakšno je njeno stanje in njeno zdravje, je za teniško skupnost zelo pomembno. To je lahko kdorkoli. Lahko se zgodi igralcu ali igralki. Ne vidim, da je WTA naredil kaj narobe. In vsi, tudi ATP, želijo vedeti, kaj se dogaja. Mi nimamo nobenih informacij in mislim, da je bila to zelo pogumna poteza WTA," je na novinarski konferenci v Davisovem pokalu povedal Đoković.

Pengova je pred kratkim razkrila, da jo je v spolne odnose prisilil visoki član kitajske komunistične partije Gaoli Zhang. Petinsedemdesetletni Zhang je naloge podpredsednika kitajske vlade opravljal od 2013 do 2018 in spada v krog najožjih zaveznikov kitajskega predsednika Ši Džinpinga.

Razkritje o zlorabi je bilo del daljše objave, ki jo je naložila na Weibo, kitajsko različico omrežja Facebook. Kitajske oblasti so po pol ure zapis izbrisale, a je ta vseeno dosegel medije. Od takrat s Peng Šuai, razen Mednarodni olimpijski komite, nihče ni bil v neposrednem stiku.

Peng Shuai
Sportal MOK je še enkrat stopil v stik s Peng Šuai
Peng Shuai
Sportal WTA zaradi Peng Shuai odpovedalo vse turnirje na Kitajskem
Novak Đoković
Sportal OP Avstralije in nastop Đokovića: Ne gre za izsiljevanje
 
Ne spreglejte