Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
12. 2. 2017,
8.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Nedelja, 12. 2. 2017, 8.51

6 let, 6 mesecev

Toni Nadal je šokiral vse: To je moja zadnja sezona z Rafo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Toni Nadal

Legendarni španski trener Toni Nadal je za italijanski časopis razkril, da je to njegova zadnja sezona z Rafaelom Nadalom. Delal bo le še z mladimi igralci na akademiji.

Po enajstih letih se v ekipi Rafaela Nadala dogaja velika sprememba. Rafa, ki je pred letošnjo sezono v ekipo vpoklical Carlosa Moyo, od prihodnje sezone naprej ne bo več delal s svojim prvim trenerjem in stricem Tonijem Nadalom.

Toni Nadal in  Rafael Nadal sta bila v zadnjih letih nerazdružljiva. | Foto: Toni Nadal in Rafael Nadal sta bila v zadnjih letih nerazdružljiva.

"Prišlo je do točke, ko nisem odločal o ničemer več"

V ekskluzivnem intervjuju za Il Tennis Italiano je to razkril kar sam Toni. "Od prihodnjega leta dalje na turneji ne bom več spremljal Rafaela, ampak bom delal samo še na naši akademiji. Rad bi skrbel za mlade talente. Odnos z mojim nečakom je bil vedno dober. V vseh teh letih nisva imela nobenih težav," je povedal Toni, ki je vendarle priznal, da je skozi leta vse manj odločal o svojem varovancu.

"Do njegovega sedemnajstega leta sem odločal o vsem. Potem sta prišla agent Carlos Costa in njegov oče in vsi so imeli svoje mnenje. Dejstvo je, da sem vsako leto manj odločal. Prišlo je do točke, ko nisem odločal o ničemer več. Z Rafo sem bil dolgo let na turneji, zdaj pa sem odločil, da bom treniral mlade igralce na naši akademiji."

Nad novico je bil presenečen tudi Benito Perez Barbadillo (desno). | Foto: Guliverimage/Getty Images Nad novico je bil presenečen tudi Benito Perez Barbadillo (desno). Foto: Guliverimage/Getty Images

Presenečeni tudi v ekipi Nadala

Kot kaže, Toni s temi besedami ni presenetil le svetovne športne javnosti, ampak tudi svojo ekipo. Med njimi tudi agenta Benita Pereza Barbadilla. "Te besede so nas presenetile. Če je tako rekel, potem tako misli. V prihodnjih dneh bom o tem govoril z Rafo. Mislim, da ne bomo takoj razpravljali o tej temi," je za Hindu Stan Times povedal Benito.

Ne spreglejte