Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
10. 5. 2017,
12.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Novak Đoković

Sreda, 10. 5. 2017, 12.11

6 let, 7 mesecev

Tokrat bo Novak Đoković sam

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Novak Đoković in Jelena Đoković | Foto Facebook

Foto: Facebook

Novak Đoković bo v sredo v Madridu prvič po turnirju v Monte Carlu stopil na igrišče. V drugem krogu ga čaka Španec Nicolas Almagro. Srbski teniški zvezdnik pa bo prvič v dolgi karieri na igrišče stopil brez trenerja. O njegovem razhodu s trenerjem sta spregovorila tudi Rafael Nadal in Andy Murray.

Novak Đoković je na zadnji novinarski konferenci povedal, da ni pozabil igrati tenisa in da dela več ali manj z isto rutino kot zadnja leta, le z določenimi spremembami. "Veliko let sem igral na tej ravni in na teniškem igrišču se dobro počutim, ne glede na trenutno situacijo," je povedal Đoković, ki je povedal, da si bo temeljito premislil, preden se bo odločil za novega trenerja. Trenutno to vlogo upravlja njegov brat Marko. V zadnjih dneh je bilo že kopico namigovanj.

Andy Murray meni, da je Srb že dlje časa o tem razmišljal. | Foto: Andy Murray meni, da je Srb že dlje časa o tem razmišljal. "Bomo videli, kaj bo njegova naslednja poteza"

V Madrid sta prišla tudi Andy Murray in Rafael Nadal, ki je trenutno v vrhunski formi. Večina njegovih tekmecev meni, da je imel Nole očitno prave razloge, da se je razšel s svojo ekipo. Svoje mnenje sta razkrila Britanec in Španec.

"Za nas je videti, kot da je Novak naenkrat sprejel to odločitev. Morda je o tem že dlje časa razmišljal. Jaz lahko rečem, da težko nenehno potovati. Na nek način je to sijajno, vendar je zares težko potovati z istimi osebami 10, 11 ali 12 let. Prava redkost je, da trener in igralec sodelujeta toliko časa. Vseskozi potujemo in ločeni smo od družine. Njegovo sodelovanje s strokovnim štabom je bila več kot uspešna. Prepričan sem, da so se lepo razšli. Bomo videli, kaj bo njegova naslednja poteza," je povedal Andy Murray, ki je v torek brez težav odpravil Romuna Mariusa Copila.

Rafael Nadal je bil glede Đokovića redkobeseden. | Foto: Rafael Nadal je bil glede Đokovića redkobeseden.

Nadal: Vsa čast

Rafael Nadal je bil že kot pa pravili veliko bolj redkobeseden od prvega igralca sveta. "Nimam nobenega mišljenja. "Vsa čast, če misli, da je to najbolje za njega. Moje mišljenje je da svoboden in da lahko v vsakem trenutku naredi tisto, kar mu najbolj odgovarja," je povedal 30-letni Majorčan. V uvodnem dvoboju ga v sredo čaka Fabio Fognini.

Ne spreglejte