Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
21. 5. 2017,
9.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Novak Đoković

Nedelja, 21. 5. 2017, 9.30

6 let, 6 mesecev

Tisti stari Novak Đoković

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

To, kar je Novak Đoković pokazal v polfinalu turnirja v Rimu proti Dominicu Theimu, je neka povsem druga raven tenisa v tej sezoni. Srb je mladega Avstrijca odpihnil z igrišča, potem ko ga je premagal z izidom 6:1, 6:0. Đoković želi nadaljevati po tej poti.

Prerojeni Novak Đoković bi lahko zapisali na kratko. Srbski teniški zvezdnik je imel v soboto dvojni program. V popoldanskem terminu je pod hladno prho poslal Argentinca Juana Martina del Potra, saj sta zaradi petkovega dežja v soboto odigrala preostanek dvoboja. Ljubitelji in poznavalci tenisa so ob večernem dvoboju z Avstrijcem Dominicom Theimom, ki je v četrtfinalu premagal Rafaela Nadala, pričakovali teniško poslastico, videli pa so le "enostranski promet". Dvoboj je trajal le eno uro.

Boris Becker je znova videl ogenj v očeh. | Foto: Guliverimage/Getty Images Boris Becker je znova videl ogenj v očeh. Foto: Guliverimage/Getty Images

Še Becker je bil navdušen

"Brez dvoma najboljša igra do zdaj. Kaj naj rečem? Vsako minuto, ki sem jo preživel na igrišču, sem bil zadovoljen, tudi proti del Potru. Proti Thiemu sem odigral odličen dvoboj. Vse, kar sem načrtoval, sem uresničil, še več," je po dvoboju povedal trenutno drugi igralec sveta.

Nad igro Đokovića je bil navdušen tudi njegov nekdanji trener Boris Becker. Ta je na Twitterju zapisal, da prvič po dolgem času na obrazu Novaka Đokovića vidi žar.

"Nič se ni zgodilo kar naenkrat"

Njegova igra je bila povsem drugačna kot še pred tednom dni v Madridu, ko je turnir končal v polfinalu. Kot sam pravi, se od takrat ni veliko spremenilo, le postopoma je dvignil raven svoje igre. "Nič se ni zgodilo kar naenkrat. Imam povsem zadovoljivo sezono na pesku. Mislim, da sem dobro igral v Monte Carlu, ampak na žalost po treh nizih izgubil proti Goffinu. Dober teden sem imel tudi v Madridu. Iz dneva v dan sem se bolje počutil na igrišču. Čutil sem, da žogico dobro udarjam. To, da sem prišel do te ravni, je bil proces. Upam, da bom tako nadaljeval tudi v nedeljo. Ne vem, ali bom ponovil takšen dvoboj, želim pa se vsaj približati temu."

Očitno je Srb spet našel veselje do tenisa. | Foto: Reuters Očitno je Srb spet našel veselje do tenisa. Foto: Reuters

Izgubil je veselje do tenisa 

Novak se bo v nedeljo v finalu (dvoboj se začne ob 16. uri) v Rimu boril za svojo peto lovoriko na italijanskem pesku. Na drugi strani mreže bo stal Aleksander Zverev. Nemec je pred tem v polfinalu po treh nizih premagal Johna Isnerja.

"Dal bom vse od sebe, da osvojim to lovoriko, vendar ta dvoboj ne bo spremenil mojega razpoloženja in poti, po kateri bom hodil v prihodnje. Počutim se tako, kot se moram. V zadnjih desetih mesecih sem malo izgubil veselje do tenisa, vendar se ga trudim spet najti," je še povedal 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam. V Rimu ga spremlja tudi Jelena Đoković, ki je noseča.

Z Aleksandrom Zverevom se bosta v nedeljo pomerila prvič. | Foto: Reuters Z Aleksandrom Zverevom se bosta v nedeljo pomerila prvič. Foto: Reuters

Aleksander Zverev ga je presenetil

Novaka v finalu čaka vse prej kot nezahteven nasprotnik. Igralca sta neznanka drug drugemu, saj bosta odigrala svoj prvi dvoboj. "Naslednji nasprotnik je nekdo, za katerega pravijo, da bo eden najboljših igralcev in da je na pravi poti. Zelo dobro igra na tej podlagi. Mislil sem, da mu ne ustreza, vendar sem se motil," je dodal Srb, ki bo lovil svojo 31. lovoriko na turnirjih serije masters.

Ne spreglejte