Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
16. 8. 2017,
11.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Boris Becker Novak Đoković tenis

Sreda, 16. 8. 2017, 11.29

6 let, 6 mesecev

Težave Borisa Beckerja: "Lahko bi vzel hišo njegove mame"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Boris Becker | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V zadnjem času smo veliko pisali o finančnih težavah Borisa Beckerja. Kot kaže, jim ni videti konca, saj se iz dneva v dan pojavljajo novi dolgovi.

Po pisanju nemškega časopisa Bild je nekdanji trener Novaka Đokovića ves denar investiral v naftne družbe v Nigeriji, kjer je izgubil sto milijonov evrov. Sodišče v Veliki Britaniji je razglasilo njegov bankrot, a zdaj se je izkazalo, da je dolžan še dodatnih 36,5 milijona evrov.

Težavam Borisa Beckerja ni videti konca. | Foto: Guliverimage/Getty Images Težavam Borisa Beckerja ni videti konca. Foto: Guliverimage/Getty Images Ponujal je nepremičnine v Španiji

"Nazadnje sva govorila marca 2015. To je bil zadnji poskus, da rešimo težavo, ne da bi odšli na sodišče. Toda nesoglasja so nepremostljiva," je za Bild povedal nemški poslovnež Hans-Dieter Cleven, ki je med drugim razkril, da mu je Boris Becker ponujal nepremičnine, ki jih ima v Španiji.

"Odgovoril sem mu, da te nepremičnine že pripadajo meni. Odvetniki so pozneje ugotovili, da so te nepremičnine pod hipoteko, da je lahko dobil nekaj milijonov. Lahko bi vzel hišo njegove mame, ampak nisem želel tako daleč," je še povedal Cleven.

Becker, ki še danes velja za najmlajšega zmagovalca Wimbledona, je za nemške medije večkrat zanikal, da je bankrotiral, in zatrjeval, da je plačilno sposoben poravnavati svoje obveznosti. Zelo dobro se je znašel v trenerskih vodah, potem ko je tri leta več kot uspešno sodeloval z Novakom Đokovićem, zdaj pa večinoma deluje kot strokovni komentator.

Novak Đoković mu je takoj ponudil pomoč. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković mu je takoj ponudil pomoč. Foto: Guliverimage/Getty Images

Pomoč mu je ponudil tudi Novak Đoković

Prav Novak se je na omenjena težave 49-letnega Nemca takoj odzval in mu tudi ponudil pomoč. Ko je srbski teniški zvezdnik izvedel za težave svojega nekdanje trenerja, ga je takoj poklical in mu ponudil pomoč, saj Nole do 49-letnega Nemca še danes čuti veliko spoštovanje. "Borisa imam rad kot osebo in kot trenerja. Zelo je vplival na moje življenje in mojo kariero. Ravno zato mu želim pomagati na kakršenkoli način. Rekel sem mu tudi, da bom vedno ob njem in da lahko vedno računa name," je junija izjavil srbski zvezdnik, ki je letos že predčasno končal kariero.

Ne spreglejte