Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 4. 2019,
23.06

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,04

Natisni članek

teniški globus Polona Hercog Tamara Zidanšek Aljaž Bedene

Torek, 9. 4. 2019, 23.06

5 let, 2 meseca

Teniški globus, 9. april

Polona Hercog je v Švici pripravila veliko presenečenje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,04
Polona Hercog | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Teniška sezona je zakorakala na pesek, saj se tam ta teden odvija kar nekaj močnih turnirjev. Že v torek bodo na delu kar trije naši igralci oziroma igralke. Na turnirju  v Švici je za veliko presenečenje poskrbela Polona Hercog, potem ko je premagala drugo nosilko turnirja Carlo Suarez Navarro. Dvoboj je tudi že odigral Aljaž Bedene in izgubil proti Francozu Benoitu Paireu (3:6, 6:4, 7:5). Ponoči igra še Tamara Zidanšek.

Roger Federer, Rafael Nadal
Sportal Rafael Nadal in Roger Federer nista ravno prijatelja

Polona Hercog premagala 27. igralko sveta

Polona Hercog je na turnirju Švici poskrbela za veliko presenečenje, potem ko je premagala Carlo Suarez Navarro, 27. igralko sveta, nekdaj pa je bila na svetovni lestvici že šesta igralka. Mariborčanka je 30-letno Španko premagala z izidom 3:6, 6:3, 6:4. Za igralki je bil to šesti medsebojni dvoboj, medsebojni izid v dvobojih pa je 3:3. Dvoboj se je končal po dveh urah in 12 minutah, Polona pa ga je končala na najboljši možen način, z asom. Naslednja nasprotnica Polone Hercog bo v 2. krogu turnirja v Luganu Romunka Sorana Cirstea, trenutno 103. igralka na svetu.

Polona je že v Miamiju kazala odlično formo

Hercogova je že v zadnjih tednih kazala zelo dobro formo. Na turnirju v Miamiju se je kot srečna poraženka prebila do tretjega kroga, kjer je morala po izredno izenačenem dvoboju premoč priznati Simoni Halep. Trenutno 89. igralka sveta, nam je že pred sezono povedala, da se je letos zelo dobro pripravljala in kot kaže, se že kažejo prvi rezultati.

Aljaž Bedene | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Bedene se je poslovil že v prvem krogu

Trenutno naš najboljši teniški igralec Aljaž Bedene se je prvič v svoji karieri odpravil na turnir v Maroko v Marakeš, kjer pa se ni končalo po njegovih željah. Francoz Benoit Paire je Ljubljančana premagal po treh nizih in se uvrstil v drugi krog tekmovanja. Igralca sta na turnirjih serije ATP odigrala pet dvobojev, skupni izid v dvobojih pa je 4:1 v korist Francoza.

Na delu še Tamara Zidanšek 

Na turnirju v Bogoti bo morala ponoči igrati Tamara Zidanšek, ki bo igrala proti Rusinji Irini Koromačevi, a so njun dvoboj prestavili na sredo.  Za igralki bo to prvi medsebojni dvoboj. Tamara Zidanšek | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

 

ATP

 

WTA

 
Ne spreglejte