Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 10. 2016,
17.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Juan Martin del Potro Richard Gasquet Simona Halep Angelique Kerber tenis

Nedelja, 23. 10. 2016, 17.21

6 let, 6 mesecev

Teniški globus, 23. oktober

Prva igralka sveta zaključni turnir začela z zmago, Del Potru se je smejalo v Stockholmu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Angelique Kerber | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Singapurju sta bili danes na sporedu prvi tekmi zaključnega turnirja WTA. Prva nosilka Nemka Angelique Kerber je v rdeči skupini premagala Slovakinjo Dominiko Cibulkovo s 7:6 (5), 2:6 in 6:3, Romunka Simona Halep pa je v isti skupini s 6:2 in 6:3 ugnala Američanko Madison Keys.

V ponedeljek bodo tekmovanje začele še igralke v beli skupini. Para prvega kroga sta Angieszka Radwanska (Pol/2) - Svetlana Kuznjecova (Rus/8) in Karolina Plilškova (Češ/4) - Garbine Muguruza (Špa/5). Zaradi poškodbe v Singapurju ne igra Američanka Serena Williams.
 

Izidi, rdeča skupina, 1. krog:

Angelique Kerber (Nem, 1) : Dominika Cibulkova (Svk, 7) 7:6 (5), 2:6, 6:3;
Simona Halep (Rom, 3) : Madison Keys (ZDA, 6) 6:2, 6:4.

Gasquet slavil v Antwerpnu

V finalu teniškega turnirja ATP v Antwerpnu z nagradnim skladom 566.525 evrov je Francoz Richard Gasquet s 7:6 (4) in 6:1 ugnal Argentinca Diega Schwartzmana. Za 30-letnega Gasqueta je bila to 15. zmaga na turnirjih ATP.

Za 24-letnega Schwartzmanna je bil to drugi finale v karieri, na prvem, v Istanbulu, je v finalu premagal Bolgara Grigorja Dimitrova, tokrat pa je bil Gasquetu enakovreden le v uvodnem nizu, v drugem pa je bil francoski teniški igralec, ki je imel v letošnji sezoni nemalo težav s poškodbami, popolnoma nemočen.

Antwerpen, ATP (566.525 evrov), finale:

Richard Gasquet (Fra,3) : Diego Schwartzman 7:6 (4), 6:1.

Juan Martin del Potro je zmagovalec turnirja v Stockholmu. | Foto: Reuters Juan Martin del Potro je zmagovalec turnirja v Stockholmu. Foto: Reuters

Argentinec do 19. zmage na ATP turnirjih

Argentinski teniški igralec Juan Martin del Potro je zmagovalec teniškega ATP turnirja v Stockholmu z nagradnim skladom 566.525 evrov. V finalu je s 7:5 in 6:1 premagal Američana Jacka Socka in po skoraj treh letih spet osvojil ATP turnir.

Finalist olimpijskih iger v Rio de Janeiru del Potro, kjer je izločil Srba Novaka Đokovića in Španca Rafaela Nadala, klonil pa šele proti Britancu Andyju Murrayju, v Stockholmu ni bil med nosilci, je prišel še do svoje 19. zmage na ATP turnirjih. Za 28-letnega del Potra je bila to po nekaj manj kot treh letih, ko je bil prvi v januarja leta 2014 Sydneyju, prva zmaga, medtem ko Sock ostaja pri letošnji zmagi v Houstonu.

Stockholm, ATP (566.525 evrov), finale:

Juan Martin del Potro : Jack Sock (ZDA/6) 7:5, 6:1.

Španec slavil v Moskvi

V finalu ATP turnirja v Moskvi z nagradnim skladom 717.250 ameriških dolarjev je Španec Pablo Carreno Busta s 4:6, 6:3 in 6:2 premagal Italijana Fabia Fogninija. Za 25-letnega Carreno Busta je bila to druga zmaga na turnirjih ATP v karieri, prvič je slavil avgusta letos v Winston-Salemu.

Finalni dvoboj v Moskvi je bolje začel Fognini, ki ni bil med postavljenimi nosilci, toda po izgubljenem uvodnem nizu je Carreno Busta, sicer šesto postavljeni nosilec, prevladoval na igrišču ter zasluženo prišel do zmage.

Moskva, ATP (717.250 USD), finale:

Pablo Carreno Busta (Špa, 6) : Fabio Fognini (Ita) 4:6, 6:3, 6:2.
Ne spreglejte