Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 3. 2019,
7.22

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

teniški globus Roger Federer Miami ATP WTA Polona Hercog Simona Halep

Nedelja, 24. 3. 2019, 7.22

5 let, 1 mesec

Teniški globus, 23. marec

18-letnica še naprej navdušuje, Federer se je moral kar potruditi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
Roger Federer | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer, četrti nosilec turnirja serije masters v Miamiju, se je v drugem krogu pomeril z Moldavcem Radujem Albotom, 46. igralcem z lestvice ATP. Švicar se je moral za zmago kar potruditi. Od turnirja se je presenetljivo poslovila Naomi Osaka, Serena Williams pa se je umaknila zaradi poškodbe kolena.

Federer: Spoštujem takšne igralce

Za Rogerja Federerja in Raduja Albota je bil to prvi medsebojni dvoboj in zmaga za Federerja ni bila lahka. Dvoboj se je končal po treh nizih (4:6, 7:5, 6:3) ter trajal dve uri in deset minut. V tretjem krogu se bo Federer pomeril s Srbom Filipom Krajinovićem, ki je v dvoboju drugega kroga izločil Federerjevega rojaka Stana Wawrinko. Baselčan je v Miamiju do zdaj zbral tri turnirske lovorike. Lahko letos pride do četrte?

"Pričakoval sem igralca s pravim pristopom, kar je tudi pokazal. Zelo agresiven je z osnovne črte, dobro se giba po igrišču in ni ga strah priti na mrežo. Težava je, da z njim nisem nikoli treniral in nikoli ga nisem videl igrati v živo. Veliko spoštovanje imam do igralcev, ki niso visoki, ampak najdejo drug način za zmago. Je izjemen igralec in bil sem navdušen nad njim," je po zmagi dejal Federer.

David Ferrer | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

David Ferrer presenetil drugega nosilca, poslovil se je tudi Čilić

Na delu je bil tudi drugi nosilec turnirja Aleksander Zverev, ki je imel nadvse zanimivega nasprotnika. To je bil David Ferrer, ki se po letošnji sezoni poslavlja od profesionalnega turnirja. Španec je znan kot borec, ki se nikoli ne predaja, in to je dokazal tudi tokrat, ko je po treh nizih odpravil Zvereva (2:6, 7:5, 6:3). Poslovil se je tudi hrvaški teniški igralec Marin Čilić, ki ga je premagal kvalifikant Andrej Rublev (6:4, 6:4).

Serena Williams poškodovana

Ameriška zvezdnica Serena Williams je zaradi poškodbe levega kolena odpovedala nadaljnje nastope v Miamiju. Turnir je zapustila po tem, ko je včeraj v treh nizih ugnala Švedinjo Rebecco Peterson in se prebila v tretji krog. "Razočarana sem, da moram odpovedati nastope zaradi poškodbe kolena," je dejala 37-letnica.

Bianca Andreescu | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Bianca Andreescu še naprej navdušuje

Zanimivo je bilo tudi v ženskem delu, saj je v 3. krogu turnirja znova igrala prva igralka sveta Naomi Osaka. Japonko je tokrat po treh nizih premagala Tajka Hsieh Su-Wei (4:6, 7:6 (4), 6:3).

Še vedno pa navdušuje šele 18-letna Bianca Andreescu, presenetljiva zmagovalka Indian Wellsa. V tretjem krogu smo namreč lahko videli ponovitev finala Indian Wellsa, ko je igrala proti Nemki Angelique Kerber. Kanadčanka je bila tudi tokrat boljša in zmagala po treh nizih (6:4, 4:6, 6:1).

Dalila Jakupović | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Konec tudi za Jakupovićevo

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović je izpadla v 1. krogu konkurence dvojic na turnirju WTA v Miamiju. Jakupovićeva je skupaj z Rusinjo Irino Hromačevo izgubila proti petopostavljenima Kanadčanki Gabrieli Dabrowski in Kitajki Yifan Xu z 2:6 in 3:6.

Na turnirju sta v konkurenci dvojic izpadli tudi Andreja Klepač s Španko Marijo Jose Martinez Sanchez in Katarina Srebotnik z Američanko Raquel Atawo.

V konkurenci posameznic sta v 1. krogu izpadli Tamara Zidanšek in Jakupovićeva, v 3. krogu pa je Polona Hercog, ki se bo za 4. krog borila z drugo nosilko, premagala Romunko Simono Halep.

ATP:

WTA:

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Đoković odpravil problematičnega Avstralca, Hercogova izkoristila ponujeno priložnost
Dalila Jakupović
Sportal Slab dan za slovenske teniške igralce v Miamiju, 37-letni Španec se ne predaja
Dalila Jakupović
Sportal Jakupovičeva uspešna v kvalifikacijah Miamija, Hercogova ne
Ne spreglejte