Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 10. 2019,
21.28

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

1

Natisni članek

Dunaj Aljaž Bedene Andy Murray teniški globus Moskva Luksemburg

Sobota, 19. 10. 2019, 21.28

4 leta, 6 mesecev

Teniški globus, 19. oktober

Sanjski finale v Antwerpnu, Wawrinka proti Murrayu, Bedene uspešen na Dunaju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

1

Andy Murray | Andy Murray devet mesecev po operaciji spet v finalu turnirja ATP. | Foto Reuters

Andy Murray devet mesecev po operaciji spet v finalu turnirja ATP.

Foto: Reuters

Če bi ljubitelji tenisa lahko izbirali, koga bi radi videli v finalu teniškega turnirja v Antwerpnu, bi se jih veliko zagotovo odločilo za Stana Wawrinko in Andyja Murraya, povratnika med teniško elito. In tem se je želja uresničila, saj bo finale prav takšen.

Murray, nekdanja številka ena svetovnega tenisa, po poškodbi kolka pa zdaj 243. igralec sveta, je v polfinalu s 3:6, 7:5 in 6:2 premagal Francoza Huga Umberta. Prvi niz je izgubil, drugega dobil s 7:5, velik vpliv na končni izid pa je imela prva igra tretjega niza, ko je imel Francoz pri izidu 0:40 tri priložnosti za odvzem servisa, a se je Britanec rešil, nato pa tekmecu takoj vzel začetni udarec. S tem si je priboril tudi veliko psihološko prednost, ki jo je tudi unovčil. V finale se je 32-letnik uvrstil prvič po marcu leta 2017.

Njegov tekmec bo 34-letni Wawrinka, ki je svoj zadnji turnir osvojil maja leta 2017 v Ženevi. Švicar je imel v polfinalu lažje delo, saj je italijanskega najstnika Jannika Sinnerja, ki je dan prej z 18 leti postal najmlajši polfinalist kakšnega od turnirjev ATP v zadnjih petih letih, ugnal z izidom 6:3 in 6:2.

Aljaža Bedeneta v odločilnem krogu kvalifikacij turnirja na Dunaju čaka Argentinec Federico Delbonis. | Foto: Gulliver/Getty Images Aljaža Bedeneta v odločilnem krogu kvalifikacij turnirja na Dunaju čaka Argentinec Federico Delbonis. Foto: Gulliver/Getty Images

Bedene uspešen na Dunaju

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je bil uspešen v 1. krogu kvalifikacij za nastop na glavnem turnirju ATP na Dunaju z nagradnim skladom 2,4 milijona evrov. Bedene, ki je četrti nosilec kvalifikacij, je s 6:2 in 6:4 odpravil Slovaka Jozefa Kovalika.

Bedeneta v odločilnem krogu čaka šesti nosilec, Argentinec Federico Delbonis.

Švicarska teniška igralka Belinda Benčič se je uvrstila v finale teniškega turnirja v Moskvi. Dvaindvajsetletna igralka, ki je na svoji poti do finala izločila tudi Polono Hercog, je v polfinalu s 6:3 in 6:4 ugnala Francozinjo Kristino Mladenović, z zmago pa si je zagotovila nastop na zaključnem turnirju najboljših igralk v Shenzenu.

Benčićeva na zaključni turnir

"To je bil eden najpomembnejših dvobojev moji karieri. Vložek je bil velik, s tem je bila povezana tudi moja nervoza. A vse se je dobro izteklo, uvrstila sem se v Shenzen, s tem so se mi uresničile sanje. Še slajše je, ker sem se tja uvrstila skozi šivankino uho," je bila vesela Švicarka, pred njo so si pot v Shenzen že priborile Ashleigh Barty, Karolina Pliškova, Simona Halep, Bianca Andreescu, Naomi Osaka, Petra Kvitova in Jelina Svitolina.

Belinda Benčić se je uvrstila na zaključni turnir sezone. | Foto: Reuters Belinda Benčić se je uvrstila na zaključni turnir sezone. Foto: Reuters

Benčičeva, ki je letos dobila turnir v Dubaju, na US opnu pa se je uvrstila v polfinale ter se spet uvrstila med deset najboljših igralk na svetu, med katerimi je bila prvič že leta 2015, se bo v finalu pomerila z domačinko Anastazijo Pavljučenkovo, ta je bila v drugem polfinalu po treh nizih s 6:4, 6:7 in 6:1 boljša od Čehinje Kartoline Muchove.

Ostapenkova in Görgesova finalistki Luxembourga

V finalu teniškega turnirja WTA v Luxembourgu se bosta pomerili Latvijka Jelena Ostapenko in Nemka Julia Görges. Ostapenkova je bila v polfinalu s 3:6, 6:3 in 6:2 boljša od Rusinje Ane Blinkove, Nemka, druga nosilka, pa je s 6:3 in 6:4 ugnala tretjo nosilko, Kazahstanko Jeleno Ribakovo.

Krajinović in Šapovalov finalista Stockholma

V finalu teniškega turnirja v Stockholmu se bosta pomerila Srb Filip Krajinović in Kanadčan Denis Šapovalov. Krajinović je v polfinalu s 4:6, 6:3, in 6:3 premagal petega nosilca Španca Pabbla Carreno-Busto, četrti nodilec Šapovalov pa je bil s 7:5 in 6:2 boljši od Japonca Yuichija Sugite.

Rusko-francoski finale v Moskvi

Rus Andrej Rubljov in Francoz Adrian Mannarino sta finalista teniškega turnirja ATP v Moskvi z nagradnim skladom 840.130 dolarjev. Šestopostavljeni Rubljov je bil s 7:5 in 6:4 boljši od tretjega nosilca, Hrvata Marina Čilića, sedmopostavljeni Mannarino pa je s 6:3 in 6:4 izločil Italijana Andreasa Seppija.

Za Rubljova bo to četrti finale v karieri, za Mannarina pa deveti. Francoz ima v tej sezoni eno turnirsko zmago.

ATP:

WTA:

Preberite še:

Dijana Đoković
Sportal Mama Novaka Đokovića ne razume, zakaj ne marajo njenega sina
Jelena Svitolina
Sportal Slab dan za prve nosilce turnirjev
Ne spreglejte