Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 3. 2018,
0.10

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Indian Wells ATP Borna Ćorić Roger Federer

Nedelja, 18. 3. 2018, 0.10

6 let, 1 mesec

Teniški globus, 17. marec

Federer se je rešil iz krempljev mladega Hrvata in postavil rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V finalu ATP-turnirja serije masters v Indian Wellsu se bosta pomerila Roger Federer in Juan Martin del Potro. Prvi igralec sveta je v dramatičnem polfinalu, v katerem se je že nevarno spogledoval s porazom, premagal 15 let mlajšega Hrvata Borno Ćorića s 5:7, 6:4 in 6:4, Argentinec pa je Kanadčanu Milošu Raoniću prepustil le pet iger.

Letos gre Rogerju Federerju vse kot po maslu. Švicar je pri 36 letih prvi igralec sveta. Osvojil je OP Avstralije, kjer je v finalu ugnal Marina Čilića, nato pa bil najboljši še na turnirju v Rotterdamu. S Hrvatom je imel opravka tudi v soboto, 18. marca, ko se je v Indian Wellsu vpisal v zgodovino. Čeprav se lahko pohvali z bogato kariero, v kateri je bil vrsto let prvi lopar sveta, in je osvojil rekordno število turnirjev za grand slam, je prav letos poskrbel za najboljši začetek sezone. Pri 36 letih je dobil že 17 zaporednih dvobojev. Sploh še ni doživel poraza in postavil nov osebni mejnik.

V finalu z Argentincem del Potrom

Federer je prvič v karieri teniško leto odprl s 17 zaporednimi zmagami. | Foto: Guliverimage/Getty Images Federer je prvič v karieri teniško leto odprl s 17 zaporednimi zmagami. Foto: Guliverimage/Getty Images V polfinalu bogatega turnirja v Indian Wellsu, ki ga je osvojil že petkrat, je bil v zadnjem nizu že v veliki nevarnosti. Mladi Zagrebčan, ki je od Federerja mlajši kar 15 let, je dobil prvi niz s 7:5, v drugem pa vodil s 4:2. Sledila je mogočna vrnitev Švicarja. Vrnil je udarec, dobil štiri zaporedne igre in izenačil rezultat v nizih na 1:1. V tretjem nizu je bilo ogromno odvzemov servisov. Ko je Ćorić v sedmi igri vzel servis slovitemu tekmecu in povedel s 4:3, se je znašel pred vrati raja. V naslednji igri je zapravil priložnost za povišanje vodstva na 5:3, nato pa je na igrišču zagospodaril Baselčan in popravil rekord iz leta 2006 (16 zaporednih zmag).

Federer je testenine jedel že ob devetih zjutraj

"Moral bi izgubiti ta dvoboj," je bil Federer iskren po polfinalnem dvoboju. "Ni bilo preprosto zmagati, zmago sem si moral izboriti. Morate biti tekmovalni, samozavestni in imeti izkušnje. Mislim, da imam nekaj tega, in to je tudi razlog, da sem zmagal," je dodal 36-letni Federer, ki dvoboja že dolgo ni odigral tako zgodaj. Ta je bil namreč na sporedu že ob enajstih zjutraj po lokalnem času.

"Komaj sem se zbudil. Danes je bilo res zgodaj. Testenine sem jedel že ob devetih zjutraj in bile so slastne," se je nekoliko pošalil prvi igralec sveta.

Pozneje je pohvali svojega nasprotnika, ki mu je na igrišču povzročal precej težav. "Borna je igral izjemno. Bil je zelo stabilen in zdaj vem, zakaj mnogim igralcem povzroča težave. Veliko lahko še napreduje."

Federer se bo v finalu pomeril s šestim nosilcem Juanom Martinom del Potrom, ki je brez večjih težav odpravil Miloša Raonića. Zanimivo je, da prvega nosilca trenira nekdanji hrvaški as Ivan Ljubičić, najboljšega Kanadčana pa edini Hrvat, ki je osvojil Wimbledon, Goran Ivanišević.

Indian Wells, ATP Masters:

Polfinale:
Roger Federer (Švi, 1) : Borna Ćorić (Hrv) 5:7, 6:4, 6:4;
Juan Martin del Potro (Arg, 6) : Miloš Raonić (Kan, 32) 6:2, 6:3.
Ne spreglejte